Nej, boomer-typer, det er næppe det her, de unge vil ha'

Viaplays nye komedieserie »Try Hard« føles som at sidde ved siden af sin berusede onkel og høre de samme fem jokes, han fortæller til hver eneste familiefest.

»Man bliver bestemt ikke hængende ved »Try Hard« på grund af de nyskabende jokes,« skriver Berlingskes anmelder om Viaplays nye seriesatsning »Try Hard«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Omvik
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Viaplays nyeste seriesatsning lugter fælt af, at nogen har siddet på et møde og sagt: »Åh, hvad er det nu, de unge vil have?« Og så har nogen sagt: »Noget med gaming! Det er de tossede med!«, og så har alle klappet og været enige om, at det bare var en knippelgod idé.

Og dermed er »Try Hard« født. Den handler om 23-årige Sebastian, der ikke foretager sig andet i livet end at spille »Counter-Strike«.

Han har planer om at blive professionel gamer, og den drøm får et ekstra skub, da han bliver smidt ud hjemmefra. Han samler fire venner fra spillecafeen og går all in på at komme til Crazy LAN Randers og blive opdaget af en scout.

»Så uendeligt klichéfyldt og så set før.«


Utroligt usjovt

Så langt så godt. Emsige mennesker vil indvende, at der allerede findes én serie om gamere, »GG Horsens«, men den er vel primært kendt for, at hovedrolleindehaver Julie Zangenberg blev skiftet ud efter én sæson på grund af det altid populære begreb »kreative uoverensstemmelser«.

Det er da heller ikke »Try Hard«s problem, at plottet lidt er set før. Det er mere det, at det er så usjovt. Og så uendeligt klichéfyldt og så set før.

Vor hovedperson Sebastian (Ari Alexander) elsker »Counter-Strike«, hvorfor han selvfølgelig lever af junkfood og energidrik, har tvivlsom personlig hygiejne og bor hjemme hos sine forældre i en alder af 23.

Der er også en karakter, hvis kæreste er gravid, så derfor er hun naturligvis vildt sur, og han gemmer sig hele tiden for hende, så hun ikke opdager, at han spiller computer. Haha. Der er sandelig også et afsnit, hvor Sebastian for at få et sponsorat bliver nødt til at knalde nogle midaldrende og vildt liderlige kvinder (nej, det giver heller ikke mening, når man ser det), hvilket selvfølgelig er vildt sjovt, fordi – adr. Midaldrende kvinder …

»Try Hard« er Viaplays nyeste seriesatsning. Serien handler om den 23-årige »Counter-Strike«-entusiast Sebastian, der  har planer om at blive professionel gamer. Berlingskes anmelder er ikke imponeret, og derfor får serien to ud af seks stjerner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Omvik.

Set utallige gange før

Når nogen til gengæld ser en smuk pige, foregår det i slowmotion og til kælen musik, som det har gjort på film siden start-80erne, og selvom der kun er stillet fire ud af otte afsnit til rådighed for anmelderne, tør jeg godt vædde en Red Bull på, at der kommer et tidspunkt, hvor nogen siger noget dumt, og så hører man lyden af en pickup, der skraber hen over en LP-plade.

Det er nogenlunde så langt, fantasien rækker hos holdet bag »Try Hard« – der i øvrigt i løbet af de fire første afsnit laver lige så mange jokes med »Løvens Hule«-referencer. Værst er det dog, at det er svært rigtig at have nogen sympati for Sebastian.

Ari Alexander, som ellers er utroligt talentfuld og for eksempel fik rigtig meget ud af en relativt lille rolle i TV 2-serien »Alfa«, gør, hvad han kan, men Sebastian er simpelthen for urealistisk dum, egoistisk og bare generelt usympatisk. Hovedpersoner, der er ubetinget gode, bliver nemt kedelige, men selv om Michael Scott fra »The Office« er en kæmpe idiot, håber man alligevel, at han bare en gang imellem lykkes med et eller andet. Frank fra »Klovn« er et skvat og et fjols på 27 forskellige måder, og alligevel hepper vi lidt på ham. Homer fra »The Simpsons« har utallige dårlige egenskaber, men er alligevel utroligt elskelig. Og så videre.

Sebastian er til gengæld svær at holde af, og så gider man heller ikke rigtig at interessere sig for hans projekt om at blive professionel gamer. Og man bliver bestemt ikke hængende ved »Try Hard« på grund af de nyskabende jokes.

»Try Hard«. Komedieserie, otte afsnit a cirka 22 minutter. Serieskabere: Anders Morgenthaler og Allan Hyde. Med: Ari Alexander, Patrick A. Hansen, Niclas Vessel Kølpin, Mohamed Djeziri, Alexander Magnússon m.fl. Premiere 16. maj på Viaplay. Anmeldelsen er baseret på de fire første afsnit.