Meyers Kantiner modtager designpris for restaurant i udskældt bygning

Nyt spisekoncept i BLOX på Københavns havnefront modtager international designhæder.

BLOX EATS har vundet en international designpris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Kaufmann

Realdanias gigantiske nybyggeri BLOX på Københavns havnefront et blevet kaldt alt lige fra en skamplet til en skandale, siden det åbnede i foråret 2018.

Men noget »rigtigt« er der sket på designfronten, især hvis man spørger tyske designere. Det tyske designråd har netop tildelt spisestedet BLOX EATS prisen German Design Award i kategorien Bedste Indretningsarkitektur.

Restauranten rejser sig i to etager og drives af Meyers Kantiner. I stuen ligger et såkaldt »cafeatery«, hvor man kan spise lette retter, og på førstesalen finder man en såkaldt »Food Hall«, hvor man kan bestille mindre anretninger. Det foregår ved madstationer, hvor man via fladskærme bliver guidet til både valg af menu og betaling.

Spisestedet fungerer både som cafeteria, restaurant og som kantine for 300-400 medarbejdere i bygningens forskellige kontorfællesskaber og Dansk Arkitektur Center.

Det tyske designråd har eksisteret siden siden 1953, og German Design Award er blevet uddelt siden 1969. Juryen skriver i sin bedømmelse:

»BLOX EATS har en moderne, rar og beroligende effekt og kombinerer et puritansk, industrielt look med en behagelig stueagtig stemning.«

BLOX huser både både Dansk Arkitektur Center, kontorfællesskaber, lejeboliger, legeplads, et fitnesscenter og altså spisestedet BLOX EATS.

I Realdania glæder man sig over prisen.

»BLOX er en bygning med mange aktiviteter og tilbud, så vi er stolte over, at den madløsning, der er tænkt ind i husets bæredygtige og fællesskabsorienterede ånd, nu modtager international hæder,« siger vicedirektør i Realdania By & Byg, Peter Kjølby i en pressemeddelelse.