Meyers åbner restaurant på toppen af Christiansborg

Meyers rykker ind i Tårnet på Christiansborg med husmandskost og sønderjysk kagebord. Samtidig genåbner adgangen til udsigtsposten i 44 meters højde.

Restaurant Tårnet på Christiansborg får ny forpagter, når Meyers rykker ind med nyt koncept 1. oktober. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen

Tirsdag 1. oktober åbner Folketinget igen. Denne tirsdag er det dog ikke kun regeringen, der er ny. Der er også nye boller på suppen i Tårnet på Christiansborg. Her overtager Meyers forpagtningen af restauranten, der ligger placeret i 34 meters højde.

Restauranten har siden åbningen i 2014 været forpagtet af Bojesen, men nu står Meyers Venues klar til at overtage under navnet Meyers i Tårnet.

Restauranten vil holde åbent tirsdag til søndag og vil byde på både frokost, aftensmad og eftermiddagskaffe. Menukortet vil tage udgangspunkt i klassisk, dansk husmandskost med sæsonbetonede råvarer og den ærkedanske klassiker smørrebrød.

Restaurant Tårnet på Christiansborg får ny forpagter, når Meyers rykker ind med nyt koncept 1. oktober. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen.

Er man til de søde sager, så er der udvalgte eftermiddage åbent til sønderjysk kagebord med masser af kager, kaffe og te. Den nye køkkenchef hos Meyers i Tårnet hedder Maria Junker og er udlært fra Bojesen, der tidligere forpagtede restauranten.

»Vi er meget tilfredse med den kontrakt, som vi har indgået med Meyers. Der er tale om en restaurant i unikke historiske lokaler. Meyers planer for gastronomi, service og arrangementer passer til Folketingets vision om at være et åbent parlament. Menuen er attraktiv, folkelig og baseret på økologiske råvarer«, siger Folketingets direktør, Carsten U. Larsen.

Carl Johan Paulsen

»Vi vil skabe et uhøjtideligt og velsmagende samlingspunkt, hvor køkkenet fejrer det klassisk danske med respekt for fortiden og sans for nutiden«


Meyers Venues ligger ikke på den lade side. Tidligere i år kom det frem at Meyers Venues fra 1. januar 2020 overtager driften af alle madfaciliteter i Det Danske Filminstituts biograf og filmhus, Cinemateket. Meyers Venues ser frem til opgaven med at forpagte restauranten i Tårnet.

»Vi har store forventninger til restauranten i Tårnet. Vi vil skabe et uhøjtideligt og velsmagende samlingspunkt, hvor køkkenet fejrer det klassisk danske med respekt for fortiden og sans for nutiden,« siger direktør for Meyers Køkken og Meyers Venues Carl Johan Paulsen.

Restaurant Tårnet på Christiansborg får ny forpagter, når Meyers rykker ind med nyt koncept 1. oktober. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Tårnet blev åbnet som restaurant i 2014. Foruden restauranten, har alle mulighed for igen at komme en tur op på udkigsposten i 44 meters højde, der byder på et vue over hele København. Adgangen har været lukket efter at blandt andet elevatoren er blevet renoveret.

Den nye forpagtningsaftale med Meyers Venues løber fem år.