Claus Meyer åbner to nye spisesteder i københavnsk biograf

Film- og madkultur skal forenes, når Claus Meyer og co. rykker ind i Cinemateket med to nye åbninger i 2020.

Claus Meyer rykker ind i Cinemateket med to nye spisesteder. Her et billede fra eventet Edible Cinema i Cinemateket, hvor man smager sig gennem en film. Fold sammen
Læs mere
Foto: Cinemateket

Den gastronomiske iværksætter og madentreprenør Claus Meyer er klar til at lave nye madoplevelser til filmglade spisende på Cinemateket i København. Det oplyser Meyers i en pressemeddelelse.

Det er Meyers Venues, der er stiftet af Claus Meyer, der nu rykker ind i dansk films højborg, når det fra 1. januar 2020 overtager driften af alle madfaciliteter i Det Danske Filminstituts biograf og filmhus, Cinemateket.

Meyers Deli. Fold sammen
Læs mere

Her overtager Meyers Venues fra begyndelsen af 2020 forpagtningen af Cinematekets Restaurant Sult. Restaurant Sult er særligt populær for sin weekendbrunch, som Meyers også har tænkt at videreføre, dog med et mere sæsonbetonet præg.

»Meyers og Cinemateket er på mange måder et oplagt match. Vi deler en fælles begejstring for at skabe unikke sanseoplevelser for mennesker og gøre dem tilgængelige, ikke bare for de få, men for de mange. Vi har fået en unik mulighed for at bygge videre på en forretning, der har været utrolig dygtigt drevet gennem mange år, og som rummer stort potentiale for at skabe vedkommende madoplevelser,« siger direktør i Meyers Venues, Carl Johan Paulsen, til Berlingske.

Foruden overtagelsen af Restaurant Sult åbner Meyers Venues også en café i Cinemateket, der får navnet Lille Sult. Meningen med den nye café er, at den skal kunne fungere både som et mødested for Cinematekets gæster, men også som en café for områdets øvrige gæster, der ikke kommer for filmoplevelsens skyld.

Klassiske retter på menukortet

Menukortet i restauranten vil byde på klassiske retter med kant, og der vil være fokus på sæsonråvarer og økologi. Caféen vil fokusere på kaffe, snacks, bagværk, salater og sandwiches. Caféen vil også have åbent til morgenmad.

Hos Cinemateket ønsker man en større sammenhæng mellem mad og film, og helhedsoplevelsen er i centrum.

»Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med Meyers. Vi ønsker i endnu højere grad at skabe en helhedsoplevelse for husets gæster, der kombinerer film med kulinariske oplevelser. Det har Meyers interessante forslag til, som vi glæder os til at realisere sammen. Vi tror på, at Meyers er den helt rigtige partner til at fortsætte den vækst, som Cinemateket har oplevet de senere år,« siger vicedirektør ved Filminstituttet, Jakob Buhl Vestergaard i pressemeddelelsen.