Medie: Jes Dorph færdig som TV2-vært efter undersøgelse

Efter en intern undersøgelse af sexisme er Jes Dorph færdig som vært på TV2, viser mail ifølge Ekstra Bladet.

Jes Dorph-Petersen. Tid og sted: tirsdag d. 4. marts 2014, Hellerup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Jes Dorph-Petersen er færdig som vært på TV2 efter en intern undersøgelse om sexisme. Det skriver Ekstra Bladet, der har set en intern mail.

»Som konsekvens af den advokatundersøgelse har TV2 besluttet, at Jes Dorph-Petersen ikke længere skal være vært på TV2's kanaler,« lyder det ifølge mediet i mailen.

Mailen er sendt fra Nordisk Films administrerende direktør, Ulrik Jørgensen, til medarbejderne på produktionsselskabet, som producerer programmet.

Programmet er Jes Dorph-Petersen vært på sammen med Petra Nagel, Abdel Aziz Mahmoud og Natasja Crone.

Den 61-årige journalist har tidligere blandt andet været vært på programmet »Hvem vil være millionær?«.

TV2 igangsatte i efteråret en undersøgelse om sexisme og kulturen på tv-stationen. Det skete, efter at flere kvinder stillede sig frem og fortalte om krænkende oplevelser hos TV2.

11. december blev det meldt ud, at tv-værten Jens Gaardbo stoppede på TV2 på grund af »dårlig dømmekraft« i hans tid som nyhedschef for omkring 20 år siden.

Det blev ikke oplyst, konkret hvad han havde gjort. Han bekræftede dog selv at have overtrådt TV2's personalepolitik.

Fokussen på sexisme i mediebranchen begyndte i august, da tv-værten Sofie Linde til Zulu Comedy Galla fortalte, at hun som 18-årig var blevet afkrævet et blowjob af en mediechef på DR, der ellers truede med at ødelægge hendes karriere.

Efterfølgende underskrev 1615 kvinder i mediebranchen et støttebrev, og det førte til en diskussion om, hvorvidt de var inhabile til at dække sagen.

Jes Dorph-Petersen fotograferet på Kongens Nytorv i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Opdateres....

/ritzau/