Mads Mikkelsen om sit nye job: »Det er en vanskelig rolle«

Skuespilleren Mads Mikkelsen udtaler sig for første gang om rollen som troldmand, som han har overtaget fra den detroniserede Johnny Depp.

»Jobmæssig er rollen selvfølgelig super interessant og dejlig. Men det var også chokerende, at jeg fik den efter det, som skete, hvilket er super kedeligt,« siger Mads Mikkelsen om sin nye rolle i »Fantastic Beasts 3«, som han har overtagtet fra Johnny Depp. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold

Da Mads Mikkelsen i slutningen af november overtog rollen som den onde troldmand Grindelwald i »Fantastic Beasts 3« fra den amerikanske filmstjerne Johnny Depp, skrev medier over hele verden om det.

Mikkelsen fik jobbet, fordi Depp havde tabt en retssag mod den britiske tabloidavis The Sun. Avisen fik medhold i, at der var dækning for at skrive, at Johnny Depp havde slået sin tidligere kone, skuespilleren Amber Heard, hvorefter filmselskabet Warner Bros. bad ham trække sig fra rollen, som han har spillet i to tidligere film.

Nu har det amerikanske nyhedssite Entertainment Weekly (EW) talt med Mads Mikkelsen, der ifølge EW for første gang udtaler sig om rollen.

Mads Mikkelsen konstaterer, at figuren Grindelwald selvfølgelig vil blive anderledes alene af den grund, at han og Depp er to forskellige skuespillere.

Mads Mikkelsen

»Der er nødt til at være en bro mellem den måde, som Johnny gjorde det på, og den måde som jeg kommer til at gøre det på. På den samme tid er jeg også nødt til at gøre det på min egen måde.«


»Det er en vanskelig rolle, og vi arbejder stadig på den. Der er nødt til at være en bro mellem den måde, som Johnny gjorde det på, og den måde som jeg kommer til at gøre det på. På samme tid er jeg også nødt til at gøre det på min egen måde. Men vi skal altså finde de få forbindelser og broer (til den måde Depp spillede rollen på, red.), så det ikke fremstår fuldstændig løsrevet fra det, han allerede med stor dygtighed har opnået,« siger Mads Mikkelsen til Entertainment Weekly.

Nyhedssitet spørger ham også, hvordan han havde det med at overtage rollen under så dramatiske omstændigheder.

»Jobmæssig er rollen selvfølgelig super interessant og dejlig. Men det var også chokerende, at jeg fik den efter det, som skete, hvilket er super kedeligt. Jeg ønsker det bedste for dem begge (Johnny Depp og Amber Heard, red.). Omstændighederne er sørgelige, og jeg håber, at de begge snart er tilbage i sadlen,« siger Mads Mikkelsen.

»Fantastic Beasts 3«, som ventes at få premiere 14. juli 2022, er opfølgeren til »Fantastic Beasts and Where to Find Them« og »Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald«.