Madanmeldelse: Københavnsk Vietnam-favorit har tabt smagen og sjælen

Det er januar, bugen er spækket, og pungen tom. Udenfor er det mørkt, koldt og vådt, og man ønsker sig hen, hvor peberet gror. I den slags situationer er asiatisk mad – og ikke mindst den vietnamesiske med alle dens duftende friske krydderier – en hurtig genvej til velsmagende og vitaminrige proteiner – uden at det går for meget ud over livrem eller bankkonto. Så forleden satte jeg kursen mod District Tonkin.

Har populære District Tonkin tabt deres vietnamesiske sjæl? Oscar Scott Carl

District Tonkin er – ud over det franske kolonistyres betegnelse for den nordligste tredjedel af Vietnam – siden 2013 også kendt som stedet, hvor man får styret sin lyst til den særlige báhn mì-sandwich. Baguetten, som med sit indhold af bl.a. marineret svinekød, paté og friske krydderier som koriander, mynte og chili er det uægte barn af netop fransk og vietnamesisk gastronomi, var for nogle år siden nærmest uopdrivelig i Danmark.

Indtil District Tonkin i 2013 kom til på Gammel Kongevej som en blanding af kunst- og interiørbutik og så en café med bare fire forskellige báhn mì-sandwicher. Siden er det gået hurtigt for District Tonkin, der nu består af to regulære restauranter – den ene på knap 200 kvadratmeter ved siden af biografen Grand og så den nyest tilkomne på Store Kongensgade, tæt på Marmorkirkens metrostation.