Kombineret restaurant, øl- og cocktailbar åbner på Frederiksberg Rådhus: »Vi vil gerne promovere drink local-tankegangen«

I dag åbner Frederiksberg Bryghus & Destilleri i Frederiksberg Rådhus. Man kan stadig spise »dansk mad med et fransk touch« på stedet, men restauranten genopstår med nyt menukort skræddersyet til øl, der brygges i et baglokale. Folkene bag vil skabe et »lokalt gastronomisk epicenter« med øl og spiritus i centrum.

Lasse Philipsen (th) står sammen med Claus Hastrup (midtfor) bag Frederiksberg Bryghus, som i fem år har brygget øl i kælderen under Frederiksberg Rådhus. Her i den nye cocktail- og ølbar ud mod pladsen foran rådhuset. Til venstre ses køkkenchef på Restaurant Frdrksbrg, Asbjørn Ondraschek Jensen. Thomas Lekfeldt

Frederiksberg Rådhus har i mange årtier lagt lokaler til spisesteder og barer. Engang var der noget, der hed Rådhuskælderen - under rådhuset. Senere kunne man spise og drikke i glastilbygningen fra 2006, hvor Restaurant Frdrksbrg det seneste år serverede dansk/fransk mad. I det tilstødende kælderlokale kunne købe sig en øl brygget i et af rådhusets baglokaler. Også stærkere sager som spiritus er der blevet fremstillet i et lille destilleri, der ligeledes har holdt til under rådhuset.

Nu samler folkene bag restauranten, bryggeriet og destilleriet det hele under én hat og med et fælles navn, Frederiksberg Bryghus & Destilleri, som dækker over både bryggeri, destilleri, øl- og cocktailbar og restaurant. Men det er især lokal øl og spiritus, der er i fokus.