Kollegiekøkken-snak og lyttere, der bliver holdt i hånden: Det skal de unge lytte til på Loud

Åben mikrofon i kollegiekøkkenet, historiske events og lyttere, der anbefaler kultur. Det er nogle af de tilbud, som den nye radio Loud vil bruge til at indfange de unge lyttere

Danske unge er svære at fange for de danske taleradioer. Nu skal LOUD gøre forsøget - blandt andet ved hjælp af programmer om musik og historie. ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Intentionen er klar: Den nye DAB-kanal, LOUD, skal fange de unge lyttere, som hverken Radio24syv eller P1 har formået at få fat i.

Det stod klart tirsdag eftermiddag, da sammenslutningen af lokalradioer og kulturaktører vandt sendetilladelsen over den nye DAB-kanal foran allerede etablerede Radio24syv.

Udbuddet blev vundet på baggrund af en længere ansøgning, hvori LOUD lister de programmer, man vil lave som et musikprogram, der laves i samarbejde med Roskilde Festival og Kulturprogrammet, der blandt andet bygger på lytterinddragelse:

Natværten - alle dage fra 00.00 til 06.00
Programmet vil holde lytterne »i hånden hen over natten«. Værten vil gennem programmet også game, snakke, spille musik og holde telefonen åben for lytterne, der ringer ind. Programmet forsætter indtil kl 06.05, hvor »vækkeren« tager over. »Hvem vil du helst vækkes af« bliver en SoMe kampagne, som kommer til at danne grundlag for, hvem der bliver værter.

Kulturprogrammet - alle hverdage fra 15.00 til 18.00
Dele af programmet bygges op omkring lytterne, der fungerer som »kultur-agenter« og dagligt byder ind med anmeldelse af den film, de lige har set eller det spil, der optager dem. »Lytterne hjælper hinanden med at finde vej ind i kulturlivet der, hvor de bor,« står der i ansøgningen.

Kollegiekøkkenet - søndage fra 21.00 til 23.00
Unge sender uredigeret fra et kollegiekøkken hver søndag aften. Pladsen tilfalder de første 4-6 personer, der træder ind i køkkenet kl 21.00. Der er på forhånd udvalgt et par emner, som deltagerne diskuterer. Programmet har ingen vært.

Historien i nutid - mandag fra 18.05 til 19.00
I fællesskab med Nationalmuseet skal der skabes et »nutidigt event«, der skal munde ud i en kæmpe »ungdomsudstilling« om de store emner, som generationen er optaget af. Herefter skal der udvikles et nyt programformat med ny samarbejdspartner

På plakaten - søndag fra 17.00 til 19.00
10 programmerne, der følger tilblivelsen af Roskilde Festivals årlige musikprogram. Vi hører den musik, musikchefen og bookerne lytter til. Uden dog at få afsløret hvem årets hovednavne er. Fokus er på ny dansk musik. Udvikles og laves i samarbejde med Roskilde Festival.

Debat-timerne - hverdage fra 10.05 til 12.00
Her debatteres udvalgte aktuelle emner. Mandag er der fokus på politiske dagsordener, tirsdag på bæredygtighed og klima, onsdag på ungdomsliv, torsdag på »de store valg« og fredag på »den krænkede verden«.

Radio LOUD sender fra 1 april 2020.