Guide: Fem asiatiske restauranter der giver krydderi til regnvejrsdage

Svend Rasmussen har spist sig igennem det asiatiske køkken i København, og her er de fem, du skal besøge.

Kanom jin kang poo - gul karry med nudler og kongekrabbe Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ashmann Olesen

Khmer cuisine

Glasnudelsalat med blæksprutte og rejer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares.

Det Cambodjanske køkken hos Khmer cuisine introducerer nye smage fra det asiatiske køkken som tamarindfrugt og kroeung-kryddermarinade.

Der er lånt lidt fra nabolandene vietnam og thailand, og den franske kolonitid, alt sammen kogt ind til simple velsmagende retter.

****

Hvad: Khmer cuisine, Store Kongensgade 92, kælderen, 1264 København K, tlf. 3312 0637

Hvor meget: vin fra 219,- billigste hovedret 109,-  seksrettersmenu 295,-

Tigermom

Norsk kammusling grillet på yakitorigrillen og serveret i egen skal toppet med friterede skalotteløg – og overhældt med en kantonesisk XO-sauce. Fold sammen
Læs mere
Foto: Petra Kleis.

Hos Tigermom har hypen for en sjælden gangs skyld noget at have det i, mener madanmelder Svend Rasmussen.

Tigermom åbnede i hjørnelokaler i Ryesgade med et eklektisk mix af retter, der trækker i alle hjørner af det østasiatiske og afspejler både Lisa Lovs kinesisk-cambodjanske baggrund, tiden på en thailandsk restaurant, hendes ophold i både Japan og Singapore, og så selvfølgelig det meget høje (økologiske) råvareniveau fra tiden på Relæ.

*****

Hvad: Tigermom, Ryesgade 25, 2200 København N, tlf. 53 84 25 25

Hvor meget: tre drinks 250,- fire retter 350,- syv retter 495,-

Tok tok

Tod man goong - rejekager Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN.

De hjemmestødte saucer og karryblandinger giver de aromatiske og lette retter en helt særlig autencitet og smag.

Tok Tok er navnet på nyeste medlem af Kiin Kiin-familien, der holder til på hjørnet af Vesterbro Torv. Og navnet er valgt for at signalere, at hér laves alt – ikke mindst curry-pastes, nam jim-saucer, marinader og diverse saucer - fra bunden. Af professionelle kokke hentet hertil fra Thailand, der også gør det muligt for Tok Tok at præsentere regionale retter fra forskellige dele af Thailand, hvilket mig bekendt er første gang i Danmark.

****

Hvad: Tok Tok, Vesterbrogade 55 b, 1620 København V, tlf. 40 26 21 68

Hvor meget: vin fra 295,- billigste hovedret 95,-  seksrettersmenu 335,-

SEA by Kiin Kiin

Madanmeldelse: 71 Nyhavn Hotel – SEA by Kiin Kiin. Torskehoved. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares.

Henrik Yde Andersen og Lertchai Treetawatchaiwong laver Danmarks MINDSTE restaurant. Bare seks pladser er der, og så giver de den total turbogas med et overflødighedshorn af østers, skaldyr, sushi, kaviar og hva’ har vi - i alt 32 serveringer når vi op på i dette opulente omakase-orgie af alt det bedste, havet kan præstere.

Med retter som irske, hollandske og danske limfjordsøsters med hhv. frysetørret wasabi, lime og yuzu, en lille vaffel med kongekrabbe og et helt kogt torskehoved med nam jim-sauce overrasker den petite japansk inspirerede fiskerestaurant med sin omakase menu.

******

Hvad: SEA by Kiin Kiin i 71 Nyhavn Hotel, 1051 København K, Tlf. 51 22 59 55

Hvor meget: Vinmenu 875,- 32-serveringers smagemenu inkl. østersbar, skaldyrsbar, sushibar og dessertlounge 975,-

Hidden dim sum

Madanmeldelse af Taste Of Fortune Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk.

Her bliver der lavet dim sum sådan som den oprindelig blev praktiseret i tehusene langs Silkevejen, med små dampede og dybstegte rismelsboller med fyld.

Ud over de små risboller byder de også på siu bao – store svampede hvedemelsboller med fyld af langtidssimret flæsk i kinesisk barbecuesauce,  perfekt al dente-dampede bok choi-kål med hjemmelavet østerssauce og ingefær og andesteg på sydkinesisk facon, velsmagende i den tætte sydkinesiske barbecuesauce, med supersprødt skind og saftigt kød.

Hvis man har lyst til lidt sødt har de fluffy durian roll, hvor en sød dej var pakket tæt om durianfrugten med den søde smag og den alt andet end søde, men direkte modbydelige lugt.

****

Hvad: Hidden Dim Sum, Nytorv 19, 1450 København K, tlf. 33 12 88 28.

Hvor meget: vin fra 249 kr., billigste hovedret 119 kr., dimsum-tasting-menu 289 kr.