Spiser man på en restaurant udstyret med en Michelin-stjerne, er det sjældent billigt.
Men intet andet sted er det så dyrt som herhjemme.
Ud af alle de 41 lande, hvor man kan finde en Michelin-restaurant, er Danmark den suverænt dyreste nation at nyde særligt lækker spise i. Det viser en opgørelse af madmediet Chef's Pencil.
Mediet har gennemgået priserne for en tasting menu hos alle verdens 3.517 Michelin-restauranter og beregnet en median ud fra hvert land og en samlet ud fra alle lande med en Michelin-restaurant.
Den globale normalpris for en Michelin-belønnet tasting menu er 1.200 kroner.
Men herhjemme er normalprisen for en tasting menu 2.200 kroner – og det er uden drikkevarer.
Dermed er København også den by i verden, der har Michelin-restauranterne med de dyreste menukort.
I hovedstaden skal sultne gæster regne med en pris på 3.100 kroner per tasting menu.

Landet for fine fornemmelser
Danmark har i alt 32 restauranter, der er blevet belønnet med en af de prestigefyldte stjerne, og heraf holder 14 af dem til i København.
11 ud af Danmarks i alt 32 Michelin-restauranter har desuden to eller flere stjerner, hvilket forklarer noget af prisforskellen.
Jo flere stjerner en restaurant har, des dyrere er menuen også, viser Chef's Pencils beregninger.
Medianprisen for en tasting menu hos en restaurant med tre Michelin-stjerner er også noget nærmere de danske normalpriser, nemlig 2.400 kroner.
I Hong Kong og Island finder man verdens næsthøjeste priser på luksuriøst spise. Her koster en tasting menu henholdsvis 1.800 og 1.700 kroner foruden drikkevarer.
Vil man spise på smarte restauranter, men uden at betale danske priser, er Malta og Grækenland gode bud, viser opgørelsen også.
Her koster en normal tasting menu ikke mere end 900 kroner på de luksuriøse restauranter.