DRs dramachef er færdig efter turbulens: Der er brug for en ny start

DR har mandag formiddag meddelt, at DR stopper samarbejdet med dramachef Christian Rank.

Dramachef i DR Christian Rank stopper. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har i den seneste tid været intern tumult i DRs dramaafdeling, og det koster nu chefen i DR Drama jobbet.

Berlingske har blandt andet kunne fortælle om problemer med dårlig håndtering og budgetstyring i forbindelse med udskydelsen af den stort anlagte og milliondyre serie »Leonora Christina«, som DR valgte at droppe, inden den rigtig var kommet i gang. Kilderne fortalte til Berlingske, at der, allerede inden optagelserne til serien var gået i gang, var flere sygemeldinger på projektet. Nøglepersoner forlod arbejdet, og budgetterne blev ad flere omgange overskredet.

Og det er da også den turbulens, der i følge en pressemeddelelse er årsagen til, at samarbejdet med Christian Rank nu ophører.

Ifølge DR har situationen omkring serien skabt en »fastlåst situation«.

»Det står nu klart, at det ikke er muligt at skabe den fornødne ro, som er helt afgørende også for DR Dramas produktioner bredt set og i forhold til de kreative miljøer,« lyder det i meddelelsen.

Direktøren for DR Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, siger om afskedigelsen:

»Christian har gjort et kæmpe stykke arbejde med at skabe storartet dansk drama i et fiktionsmarked i hastig udvikling, og det skal han have den største tak for. I skyggen af udsættelsen af 'Leonora' og den turbulens, det har medført, står det dog klart, at der ikke længere kan skabes den fornødne ro, det kræver at løse de konkrete udfordringer, og samtidig gribe de muligheder, der fremover er på fiktionsområdet. Den vurdering deler Christian Rank og jeg. Der er brug for en ny start for afdelingen«

DR oplyser ydermere, at DR Drama befinder sig i et overophedet marked, hvor et stort antal nye streamingtjenester øger konkurrencepresset. DR mener derfor, at der er behov for arbejdsro og en fornyet strategi, som man altså ikke vurderer, at Christian Rank skal være en del af.

»Jeg er stolt af de mange gode serier, DR Drama har leveret i min tid som dramachef. Det gælder i høj grad også de produktioner, der er på vej. Jeg har i min periode lagt vægt på at sikre, at DR Drama kendetegnes ved vedkommende serier af høj kvalitet. Samtidig har jeg søgt at åbne DR Drama op for samarbejder med det eksterne produktionsmiljø for at sikre de bedste muligheder, og at original dansk dramatik står stærkt i det fremtidige marked,« lyder det Fra Christian Rank selv.

DR oplyser, at stillingen som dramachef vil blive slået op senere. DR Dramas souschef, Marianne Bennetzen, bliver konstitueret, indtil der er fundet en ny dramachef.