DR sætter produktionen af stort anlagt serie på pause: »Jeg forstår virkeligt godt, hvis det for nogen virker som en voldsom beslutning«

DR har sat produktionen af en stort anlagt serie om kongedatteren Leonora Christina Ulfeldt på pause – allerede inden optagelserne var gået i gang. DR har indset, at det ikke vil være muligt at holde sig indenfor »den givne økonomiske ramme«.

DR sætter skabelsen af serie på pause, allerede inden optagelserne er gået i gang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er mindre end et år siden, at DR med store ord fortalte, at man vil lave en serie om kongedatteren Leonora Christina, der levede mellem 1621 og 1698.

Christian Rank, dramachef på DR, gjorde det dengang klart, at det ville blive »en dramatisk historie om krig og fred, magt og forræderi og en vanvittig god kærlighedshistorie«.

Men der er ugler i mosen, oplyser DR nu i en pressemeddelelse.

For produktionen af dramaserien om Leonora Christina Ulfeldt, der skulle være vist i 2023, er sat på pause – allerede inden man er gået i gang med at optage serien.

Det ville ikke være muligt at skabe serien inden for »den givne økonomiske ramme«, oplyser DR.

Desuden har der manglet »nødvendige erfarne kræfter til at styre en produktion i den størrelsesorden sikkert i mål«.

Leonora Christina, datter af Christian den 4., levede fra 1621 til 1698. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steen Jacobsen.

Svær beslutning

DRs dramachef Christian Rank uddyber, hvorfor DR har taget »denne svære beslutning«.

»Jeg forstår virkeligt godt, hvis det for nogen virker som en voldsom beslutning, ikke mindst alle de mange gode folk, der har arbejdet med serien. Vi er naturligvis mange, der har glædet os til og håbet på, at vi for alvor skulle komme i gang nu, og jeg er mere end nogen ked af, at det er endt sådan,« siger Christian Rank i pressemeddelelsen.

Det er dog ikke ensbetydende med, at projektet én gang for alle er lagt i graven.

»Hvis projektet skal have mulighed for at overleve, er det nødvendigt med både en holdbar økonomi og de nødvendige produktionsmæssige forhold, Vi vil derfor nu se på, hvordan vi kan sikre det på sigt og forhåbentlig finder vi en god løsning,« siger Christian Rank i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen gør DR det desuden klart, at standsningen af projektet skyldes udviklingen på fiktionsmarkedet. Der er sket prisstigninger »i stort set alle led i produktionsapparatet«, oplyser DR.