DR lukker populære programmer næste år

Flere af DRs programmer og kanaler bliver lukket 2. januar 2020 som konsekvens af besparelser.

Arkivfoto. Portræt af Ane Cortzen. Hun er vært på programmet »Danmarks bedste portrætmaler«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl

I kølvandet på den seneste medieaftale lukker DR en række tv-programmer og kanaler i det nye år.

Det går blandt andet ud over programmerne »Sporløs« og »Danmarks bedste portrætmaler«. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Det har tidligere været fremme, at flere kanaler og programmer på tv- og radiosiden skal lukke, men DR offentliggør mandag en samlet oversigt.

En række programmer som blandt andet »DR2 Dagen« er allerede lukket, men den helt store lukning af kanaler og programmer sker fra nytår.

På det tidspunkt vil der også blive flyttet indhold fra flow-siden til nettet.

DR2 og DR K bliver til en ny samfunds- og kulturkanal og skal fortsætte under navnet DR2. DR3 og DR Ultra skal også vinke farvel til flow.

Også på DR1 vil der ske ændringer. Her flytter den sene tv-avis fra klokken 21.30 til 21 samtidig med, at to andre tv-aviser lukker.

»Det betyder, at primetime på DR1 kortes med cirka 100 timer årligt. En række af magasinprogrammerne, der ellers har ligget her, er lukket gennem 2019, for eksempel 'Sundhedsmagasinet' og 'Kulturmagasinet Gejst'.«

»Ændringerne betyder også halvt så mange udgaver af 'Hammerslag', og at programmer som 'Sporløs' og 'Danmarks bedste portrætmaler' ikke sendes i 2020,« skriver DR i pressemeddelelsen.

Desuden vil DR1 heller ikke længere vise Tour de France og Champions League i håndbold.

/ritzau/