Disney-grundlæggers barnebarn: Horrible forhold i Disneyland

Abigail Disney har besøgt Disneyland i Californien. Hun mener, at de vilkår, de ansatte bydes der, er et svigt i forhold til de idealer, hendes bedstefar stod for.

The Happiest Place on Earth? Ikke ifølge Abigail Disney. Foto: Paul Hiffmeyer Fold sammen
Læs mere
Foto: Paul Hiffmeyer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»The Happiest Place on Earth«. Sådan lyder Disneylands slogan.

Men for de mange ansatte i den gigantiske forlystelsespark i Californien er der ikke meget at glæde sig over. I hvert fald ikke, hvis man skal tro Walt Disneys grandniece, Abigail Disney.

Abigail Disney har besøgt Disneyland, og det, hun så, gjorde hende »rasende«, fortæller hun i et interview med Yahoo News.

Hun langer blandt andet ud efter Walt Disney Co.s nuværende CEO, Bob Iger, der med en årlig løn på næsten 66 mio. dollars tjener mere end tusind gange så meget, som de ansatte i gennemsnit får.

»Jeg var så rasende, da jeg kom ud derfra, fordi min bedstefar lærte mig at ære de mennesker, der tager imod ens billetter og serverer sodavand for en«


»Bob må forstå, at han er en ansat, præcis som dem, der skraber tyggegummi af fortovene er det,« siger hun til Yahoo News:

»De har ret til den samme værdighed og de samme menneskerettigheder, som han har.«

Men det var ikke det billede, de ansatte, som Abigail Disney mødte, gav hende.

Intet svar fra chefen

»Alle de mennesker, jeg talte med, sagde: »Jeg ved ikke, hvordan jeg skal bevare det her glade ansigt, når jeg skal gå hjem og lede efter mad i andre folks skraldespande«,«  siger hun til Yahoo News.

Abigal Disneys bedstefar var Walt Disneys bror, Roy O. Disney. Sammen grundlagde de The Walt Disney Company.  Abigail Disney arbejder som dokumentarfilmsinstruktør og aktivist. Særligt sociale spørgsmål har optaget hende.  Hun er ikke involveret i firmaet, men fortæller i interviewet med Yahoo News, at hun alligevel efter sit besøg i Disneyland kontaktede chefen.

»Jeg skrev en meget lang mail til Bob Iger, og en af de ting, jeg skrev, var, at »du er på enhver måde en stor CEO, måske endda den største i landet lige nu. Dit eftermæle er, at du er en glimrende chef. Og hvis jeg var dig, ville jeg ønske mig noget bedre end det. Jeg ville ønske at blive kendt som ham, der gjorde det her til et bedre sted, for det er det, du har magten til at gøre.«

Men ifølge Abigail Disney, fik hun aldrig noget svar fra Bob Iger.

Hun mener, at de nuværende forhold er et svigt i forhold til de idealer, hendes bedstefar havde.

»Jeg var så rasende, da jeg kom ud derfra, fordi min bedstefar lærte mig at ære de mennesker, der tager imod ens billetter og serverer sodavand for én. De mennesker er opskriften på succes.«