Denne film kan få dig til at miste livsmodet

Synes man livet er trist og usammenhængende bør man holde sig langt væk fra "Life Itself". Det bør alle andre faktisk også gøre

Olivia Wilde og Oscar Isaac kæmper med handlingen i "Life Itself." Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er én ting, der er værre end en dårlig film. Det er en dårlig film, der havde potentialet til at blive en god film.
Sådan er det - desværre - med »Life Itself«, der trods virkelig gode skuespillere og en sjov idé ender med at blive en banal og rodet affære.

Det hele begynder med historien om Will (Oscar Isaac), der er gået i hundene efter et brud fra Amy (Olivia Wilde). Fedtet og nedbrudt render ham omkring i New York, lige indtil vi opdager, at det hele er løgn og latin, fortalt af Samuel L.Jackson. Livet er nemlig i sig selv en upålidelig fortæller, bliver vi belært. Og hermed er der så budt op til skæbnebal i fem kapitler, der alle indeholder tragedie nok til en hel spillefilm.

Først er der Will og Amys forældreløse datter, der bor hos sin morfar (Mandy Patinkin), men selvfølgelig rammes af en nye tragedie. Hernæst er vi i Spanien, hvor Saccione  (Antonio Banderas) helbreder sine egne sår ved at kaste sin kærlighed på en familie (nok mere moderen og sønnen end faderen), der bor på hans ejendom.

De to gode skuespillere (Laia Costa og Sergio Peris-Mencheta)  kæmper sig gennem dette kapitel, der endelig slutter ved, at vi stiller skarpt på deres søn Rodrigo, der bliver fokus for filmens endelige kapitel, der fører ham til New York - og, nåh ja, sammen med en person, der er knyttet til andre af de personer, vi lige har mødt.

Pointen er tyk som skæresovs: Livet er fuld af underlige tilfældigheder, som vi må lære at elske i stedet for at frygte dem. Ikke at der er noget galt med budskabet.  Problemet er bare, at manuskriptet hverken er overraskende eller morsomt. Det er primært tragisk. folk dør under busser, skyder sig selv eller får kræft. Og de, der overlever, forsøger på bedste vis at holde gang i en film, der i  perioder får tilskuerne til at miste livsmodet. På den måde er det hverken en komedie eller en tragedie, vi ser på. Det minder faktisk mere om en selvhjælpsbog uden gode råd.

»Det sku’ vær’ så godt og så’ det faktisk skidt«, som man synger i den gamle revyvise. Sjældent har det passet bedre.

«Life itself«. Instruktør: Dan Fogelman. Medvirkende: Oscar Isaac, Olivia Wilde, Annette Bening, Samuel L.Jackson med mange flere