Dansk skuespiller som Hamlet i international storfilm

Mikkel Boe Følsgaard får hovedrolle i ny storfilm.

Mikkel Boe Følsgaard - hovedrolle i international storfilm Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske skuespiller Mikkel Boe Følsgaard, der i næste måned kan ses som bokseren Jørgen »Gamle Hansen« i filmen »Den bedste mand« fik sit internationale gennembrud i »En kongelig affære«, og det begynder nu at kaste internationale roller af sig.

Følsgaard skal spille Hamlet i en ny engelsk storfilm, »Hamlet Revenant«, der skal instrueres af briten Ken McMullen, har selskaberne bag netop offentliggjort i forbindelse med Filmfestivalen i Cannes. På rollelisten står også stornavne som Ian McKellen, der er kendt  fra roller som Gandalf i »Ringenes Herre« og Magneto i »X-men,  Gabriel Byrne og danske Connie Nielsen, der snart dukker op i rollen som dronning i filmen »Wonder Woman«.

»Hamlet Revenant« er en moderne fortælling, der  bygger på Shakespeares berømte stykke og følger hovedpersonen, som bliver fanget midt i forræderiske politiske intriger, familiekriser, sexuelle spændeinger og tvivlsomme venner. Der er nok at gå i gang med, og Hamlet-rollen er en klassisk skuespiller-udfordring, som Mikkel Boe Følsgaard altså nu får.

Optagelserne begynder sidst i 2017, og filmen laves i samarbejde mellem franske, tyske og italienske filmproducenter sammen med danske Sequoia Pictures.