Caviar til 50.000 kroner – maden på Heartland er next level, og Berlingskes anmelder jubler

Festivalmad: En gang var festivalmad noget, man spiste, så man kunne drikke mere fadøl. Sådan er det ikke mere, og særligt Heartland Festivalen sætter nye standarder for, hvad gastronomien kan tilbyde midt i musikken. Berlingskes anmelder har testet maden på Heartland, og han blev ikke skuffet.

Sådan ser en glad gastroredaktør ud, når han får lov til at holde en nyåbnet dåse med 1,8 kilo ægte caviar på Heartland Festivalen. By Stokkebye ville ikke ud med prisen på dåsen, men et forsigtigt gæt ligger på den forkerte side af 50.000 kroner. Linda Kastrup

Maden på Heartland Festivalen er ikke bare mad. Her midt i den kreative klasses Ground Zero har maden ofte en moralsk, semiaktivistisk dimension, før den tør hengive sig til hedonistisk velsmag.

Det er indlysende, at det er for primitivt, for småborgerligt, bare at give sig hen, og under hele programmet fornemmes en sælsom understrøm af protestantisk anger over at nyde. Eller som min jyske mormor yndede at sige, hvis latteren blev for høj: