Dette er en kronik. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kronikker Abonnement

USA har brug for en recession for at få bugt med inflationen

Amerikanerne går til midtvejsvalg i dag med en genstridig inflation under fødderne. Det er ikke kun energipriserne. Prisinflationen på varer og serviceydelser og en enorm mangel på arbejdskraft presser også den økonomiske stabilitet. Det mest realistiske scenario er, at inflationen skal bekæmpes gennem højere arbejdsløshed og lavere økonomisk aktivitet, altså en recession, skriver Henrik Franck, der er partner i kapitalforvaltningsvirksomheden Formuepleje.

»Har centralbankerne gjort nok til, at inflationen falder ned på det ønskede niveau på to procent? Der er klare tegn på, at presset på inflationen er ved at aftage i verdensøkonomien – herunder i USA. Men der er endnu et stykke vej, før inflationen igen lander på et acceptabelt niveau for centralbankerne. Det sidste stykke er samtidig det sværeste og hårdeste,« skriver Henrik Franck, der er partner i kapitalforvaltningsvirksomheden Formuepleje. På billedet ses et Trump-rally til støtte for republikanske kandidater ved midvejsvalget.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup