Dette er en kronik. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kronikker Abonnement

Kronik: Rapport viser, at der stadig er et godt stykke vej til fuld integration

Forskningsdirektør og vismand Torben Tranæs vender tilbage til debatten om regeringens rapport om børn af efterkommere. Her fortæller han, hvad analysen kan bruges til og ikke bruges til. Det væsentligste er, at rapporten præsenterer tal, der er vigtige at se nærmere på, for rapporten fortæller om et øjebliksbillede, der viser, at vi ikke er nået i mål med »fuld integration«.

Integrationen er gået i stå og kan i øvrigt slet ikke lade sig gøre. Det blev hurtigt konklusionen på rapporten »Analyse af børn af efterkommere med ikke-vestlig oprindelse« fra de to ministerier, Udlændinge- og Integrationsministeriet samt Undervisningsministeriet. Men den konklusion er for vidtgående, mener forskningsdirektør og vismand, Torben Tranæs. Til gengæld viser rapporten det øjebliksbillede, at vi er langt fra »fuld integration«. Det er værdifuld viden, mener han. Arkivfoto: Ditte Valente/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere