Dette er en kronik. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kronikker Abonnement

Forfatter efter balladen om Svend Brinkmann: Vi kan ikke blive ved med at aflyse hinanden

Fordi der er en vis kultdyrkelse af Svend Brinkmann i Danmark, virker det på mig, som om der er en tone af skadefryd forbundet med at hive ham ned fra piedestalen. Men der er ingen grund til at placere Svend Brinkmann sammen med Jordan B. Peterson i en konservativ glemmekasse, skriver forfatter Dorthe Enger.

Konservatisme som begreb kan bruges snævert og bredt. Snævert drejer det sig om særlige politiske og økonomiske principper. Brinkmann afviser i Allarps interview, at han er konservativ på den måde. Bredere og mere livsanskuelsesmæssigt forstår Brinkmann konservatisme som en værdsættelse af traditionen. Der er nogle værdimæssige rødder eller normer, som et samfund orienterer sig ud fra. Men de rødder og normer hviler på almene, ikke-konstruerede spilleregler for en kommunikation, hvor man argumenterer for sine synspunkter,« skriver Dorthe Enger.På billedet ses Svend Brinkmann, professor, Ph.d. Aalborg Universitet på Ballerup Museum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold