Dette er en kronik. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kronikker Abonnement

Den demokratiske samtale trænger til en gang afkalker

Når under fire procent af danskerne melder sig ind i et politisk parti. Når mange trækker sig fra den politiske debat, fordi den er for grovkornet og hadefuld på de sociale platforme. Når op til ti procent af befolkningen ikke føler sig set og hørt. Når tilliden til politikerne er helt i bund, er der brug for at hælde noget afkalker i det demokratiske maskineri, for at forny den demokratiske samtale og for at skabe større åbenhed om og bedre forankring af politiske forandringer og reformer. Derfor kommer Demokratikommissionen med 27 anbefalinger til at fremtidssikre det danske folkestyre.

»Vi har et repræsentativt demokrati, der giver meget magt til de folkevalgte, som vi betror at træffe afgørelser på vores vegne, men fungerer forbindelsen mellem det repræsentative demokrati og vælgerbefolkningen, når tilliden til politikerne er helt i bund, og et for stort antal danskere ikke føler sig set eller hørt inden for vores demokratiske ramme?« skriver Lisbeth Knudsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe