Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kommentatorer Abonnement

Migrantsønnen Ugur Sahin redder et nødlidende Europa, der ville have stoppet ham ved Middelhavet i dag

Lys i mørket. Vor tids månelanding. Superlativerne er med rette til at få øje på, men det er ironien også: Tyrkiske indvandrere i sydtyske Mainz, der i dag næppe var nået til grænsen, men formentlig blevet forvist direkte til en kummerlig og overgrebshærget modtagelejr på Lesbos, sender nu redningskranse til europæiske lande, der i den skarpeste retorik har omtalt dem og deres ligesindede som byrder og trusler mod samfundet.

»Skal vi så åbne alle grænser, fordi en vaccineforsker tilfældigvis har tyrkisk baggrund? Selvfølgelig ikke. Men den månelandingslignende afslutning på 2020 bør invitere os alle til at sende indvandrerfjendtlighed og faktafornægtelse samme sted hen som pandemien,« skriver Andreas Gylling Æbelø. På billedet ses Ugur Sahin. Han er søn af tyrkiske gæstearbejdere, der forsøgte lykken i Tyskland, og stifter af biotekvirksomheden BioNTech. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix