Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Læserbrev: Velfærds-manipulation på DR

»Ingen satte spørgsmålstegn ved »analysen«. Ingen til at argumentere mod Dennis Kristensen.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag morgen 10/1 kunne man på P1 høre om resultatet af en analyse, hvor danskerne var blevet spurgt: Hvad ville man vælge: Skattelettelser ELLER velfærd?

På forhånd ved man jo godt, hvad denne såkaldte analyse vil afsløre: Danskerne foretrækker forventeligt velfærd fremfor skattelettelser. Ja, de færreste vil nok svare anderledes på dette spørgsmål.

Præmissen er forsimplet og direkte forkert. Efterfølgende var Dennis Kristensen, FOA, i studiet for at kommentere analysen. Kommentarerne herfra kender man jo ligeledes i forvejen. Ingen satte spørgsmålstegn ved »analysen«. Ingen til at argumentere mod Dennis Kristensen.

Dette er grov manipulation og endnu en brist i DRs public service-forpligtelse. Adspurgt om øget vækst ikke er nødvendig for at få råd til bl.a. velfærd, svarer Dennis Kristensen uden tøven, at vækst er altafgørende for vor velfærd, og at det er de private virksomheder, der skal skabe værdierne.

Berlingske kunne 9/1 afsløre, at Danmark ligger lavest i EU, hvad vækst angår. Vismænd er enige om, at skattelettelser fører til øget vækst og dermed et større grundlag for skatteindtægter. Skulle en skarp journalist ikke have spurgt, om skattelettelser og øget velfærd måske netop IKKE er hinandens modsætning?

Og skulle et neutralt DR ikke have sørget for et modsvar fra en en anden side i samfundsdebatten? Men denne manipulation bliver desværre konstant og dygtigt understøttet af Socialdemokratiet og den øvrige venstrefløj samt et DR, der behændigt undlader de kritiske spørgsmål. Det er synd for danskerne og sørgeligt for Danmark.