Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kommentarer Abonnement

Opråb fra de danske gynækologer og fødselslæger: Vi skylder at hjælpe de polske kvinder med abort

Polens nye, restriktive abortlov, der blev indført for et år siden, har allerede haft voldsomme konsekvenser. Flere end 30.000 kvinder menes at have set sig nødsaget til at få foretaget illegal abort under særdeles risikofyldte forhold, og en ung kvindes død er netop koblet sammen med den stramme abortlov. De Radikale, Enhedslisten og Venstre har stillet forslag om at hjælpe de polske kvinder til fri og sikker abort. Vi står som landets gynækologer og fødselslæger klar til at hjælpe.

Siden Sovjetunionen blev opløst i 1990erne, er Polens abortlovgivning gradvist blevet strammet og er nu en af verdens mest restriktive. Polske kvinder er derfor igen nødsaget til at udføre illegale aborter under kummerlige forhold, mener kommentarens medunderskrivere. På billedet ses demonstrationer mod den polske abortlovgivning i Gdansk, 6. november 2021. Demonstrationerne udbrød som følge af en 30-årig gravid kvindes død af septisk shock. Fold sammen
Læs mere
Foto: Adam Warzawa/Ritzau Scanpix