Kokke skal også modtage stipendier og økonomisk støtte – på lige fod med andre kunstarter

Internationalt bliver danske kokke anerkendt med Michelin-nomineringer og Bocuse d'Or-statuetter. Men vi mangler priser og stipendier på nationalt plan, gerne med en betragtelig sum vedhæftet.

»Nogle af stjernekokkene, som Rasmus Kofoed (billedet, red.) fra Geranium, har ligefrem måtte gældsætte sig i tiden op til Bocuse d'Or-konkurrencen, fordi han ikke kunne arbejde samtidigt med de krævende forberedelser,« skriver Anne-Mette Foreman. Thomas Lekfeldt

Tak til DR for en spændende serie om det danske madmirakel! Det er imponerende, hvordan dansk mad på få år har bevæget sig fra relativ anonymitet til at være blevet et globalt epicenter for gastronomi.

Til gengæld er det trist at høre, at profitmargenerne på Michelin-restauranter nærmest er ikkeeksisterende på trods af de store investeringer og risici forbundet med at åbne restauranter af den kaliber.