Jørn Bro: Kostplanen på plejehjem minder mig om Fredericia Kaserne i 1957

Frisklavet mad sluttede med centralisering og storkøkkener. Oprindeligt blev der dagligt lavet mad på de enkelte plejehjem, men kommunerne synes at have fundet ud af, at det var alt for dyrt, så nu blev kommunalt storkøkken løsningen, skriver Jørn Bro.

»Oprindeligt blev der dagligt lavet mad på de enkelte plejehjem, men kommunerne synes at have fundet ud af, at det var alt for dyrt, så nu blev kommunalt storkøkken løsningen. Her produceres mad, der efterfølgende nedfryses, derefter ugentlig udtransporteres til plejehjemmene for senere at blive optøet og igen opvarmet. Resultatet er som regel ikke spændende,« skriver Jørn Bro. Signe Goldmann

Mit nationale hjerte, der banker så stærkt, fyldes med stolthed og glæde ved budskabeti om, at restaurant Geranium blev kåret til førstepladsen til verdens bedste restaurant. Tillykke med det.

Gastronomi er blevet tidens store nummer. Fjernsynet og bladene er fyldt med gastronomisk stof.