Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Det er ikke så lige til at undgå at stemme i blinde

Man kan hurtigt komme galt af sted, når man skal finde ud af, hvilket parti man skal stemme på - blind eller ej.

Valgplakater med Egil Hulgaard (C), Sophie Løhde (V) og Allan Hein Sørensen (Å) i Furesø Kommune. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg vil ikke betragte mig selv som svag i samfundet, men udover mine egne muligheder, kan jeg ikke se en dyt, idet jeg er blind, og dette kan indimellem give mig nogle udfordringer, som jeg mener, bør være et socialdemokratisk samfunds opgave at hjælpe med at løse, men som kurder er Enhedslisten partiet, man bør stemme på.

Ikke fordi Enhedslisten gør nogle særlige ting for os kurdiske borgere i Danmark, men på grund af partiets frygtløse internationale politiske tilgang og deres anti-imperialistiske og anti-kapitalistiske syn på diktatoriske, fascistiske styrker, som har besat de kurdiske regioner.

Radikale Venstre, som indbefatter en kombination af forskellige retninger, kunne det også være attraktivt at stemme på, men på grund af af deres naive, irrationelle og urealistiske indvandrerpolitik får de også et nej tak.

Som iværksætter kunne det være interessant at stemme på Liberal Alliance, men det er vist lige en smule for langt til højre for mit syn.

Foto: Peter Stanners.

Dansk Folkeparti er det parti, de fleste udlændinge foragter og har mareridt over, men er det parti, jeg personligt er mest enig med, når det handler om deres syn på muslimer og deres definition på identitet i forhold til, hvad danskhed er. Dansk Folkepartis syn på handicappede er også et af landets mest attraktive, men på grund af deres uønskede mening om min kurdiske oprindelse får de også et minus.

Nye Borgerlige synes, at jeg skal assimileres! Jeg er glad for at være kurder fra Valby, og mine forfædre har kæmpet i årtier mod assimilation. Derfor, selv om jeg skulle være offer for min blindhed, får de alligevel ikke min stemme.

Venstre – Danmarks mindst attraktive parti – kan jeg på ingen måde stemme på, fordi de udelukkende er magtliderlige og ikke gavnlige for samfundet, hverken nationalt eller internationalt.

Socialdemokraterne minder mig om en ung indvandrerpige i identitetskrise. De ved ikke selv, hvad de vil yde for samfundet, så derfor kommer det af sig selv, at jeg vil sige på gensyn.

SF er siden Villy Søvndals afgang, ligesom mig, når jeg engang imellem ikke kan finde vej på grund af min blindhed. Når de finder deres destination, vil jeg overveje dem igen.

Alternativet er et parti, der vil for mange ting på én gang, men de skal være opmærksomme på, at de ikke gør Danmark til et nyt Iran eller Saudi-Arabien, fordi jeg vil ikke bo i et sharia-styret land.

Nu er det vist på tide at jeg afslører, hvem jeg egentlig vil stemme på: Selvfølgelig Konservative. De mener næsten det samme, som jeg gør i forhold til indvandrere, handicappede og iværksættere og udover deres kurdiske politik, som dog godt kunne forbedres, er de - set med mine øjne - det mest fornuftige parti at stemme på, ikke mindst på grund af den enormt inspirerende Naser Khader.