Svinebossen slagter den røde bøf – Danbo, Irmas Blå kaffe og din Summerbird ryger før frikadellen

Jais Valeur sætter ild til debatten om den grønne omstilling på danskernes spiseborde. Det er let at gøre oksekød til et champagneprodukt, hvis vi mener det med klimaet alvorligt – nemlig at lytte til de økonomiske vismænd og mange andre kloge hoveder, som efterlyser en enkel og bred klimaafgift på cirka 1.200 kroner pr. ton CO2 for at få håndteret klimaudfordringerne. Der er stadig nogle, for hvem det handler om ideologi og smagsdommeri.

Skotsk højlandskvæg – og den danske ko – udleder mere klimagas end svin. Jens Nørgaard Larsen

Man må tro, at svinebossen Jais Valeur ikke tænker på en supermarkedschampagne til 179 kroner pr. flaske, når han i Berlingske mandag udnævner den røde bøf til et champagneprodukt.

Champagne er naturligvis ikke den oplagte makker til et velhængt stykke højreb, må vi begynde med at slå fast, så skal vi tale luksus, kan man måske i stedet foreslå Jais Valeur en flaske Dom Perignon 2008 til 1.595 kroner og hertil 30 gram Beluga-kaviar til 1.675 kroner, før han spiser sin bøf.