Toprevisor og senior partner forlader EY

Efter flere end 15 år som senior partner og indtil for et år siden også topchef for EY forlader Jesper Koefoed nu ikke alene EY, men også revisorbranchen.

Jesper Koefoed, der var idémager bag fusionen mellem EY og KPMG, forlader nu EY for at gøre bestyrelseskarriere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For et år siden forlod han CEO-jobbet i revisions- og konsulentvirksomheden EY og gik tilbage til det kundevendte arbejde med at rådgive og revidere regnskaber for nogle af landets allerstørste virksomheder. Men nu er det slut. Jesper Koefoed forlader EY. I stedet vil han nu forfølge en karriere som bestyrelsesformand, oplyser han på LinkedIn.

»Efter 34 år som revisor og rådgiver, 22 år som partner og 15 år som CEO/senior partner har jeg besluttet at forlade revisions- og rådgivningbranchen. Jeg stopper som partner i EY med udgangen af juni. Det har været en spændende og interessant tid. Nu begynder et nyt kapitel i mit arbejdsliv, hvor jeg vil forfølge en bestyrelseskarriere,« skriver Jesper Koefoed.

Til Berlingske oplyser Jesper Koefoed, at han allerede nu har nogle bestyrelsesposter på hånden.

»Jeg har tilsagn fra fem-seks selskaber, og det vil materialisere sig hen over sommeren og i begyndelsen af 2020,« siger han.

Selv om det blot er et år siden, at han skiftede karriere internt i EY, mener han, at timingen er den rette, hvis han skulle nå at prøve noget helt nyt og andet.

»Jeg er nået frem til, at hvis jeg skulle nå at prøve noget andet end at være revisor og konsulent, så var det nu. Jeg er 55 år og har et aktivt netværk, og jeg tror, at det ville være sværere at bygge en interessant bestyrelseskarriere op, hvis jeg ventede til, jeg var måske 62 år,« siger han.

Arkitekt bag revisorfusion

Jesper Koefoed var i 2013 arkitekten bag fusionen på det danske marked mellem det dengang skrantende EY og det mere succesrige KPMG. Fusionen fik myndighedernes godkendelse i 2014 og fortsatte under navnet EY.

Jesper Koefoed, der før fusionen var partner i KPMG, fortsatte som CEO i det fusionerede firma og blev også leder af EYs nordiske revisionsforretning samt del af EYs nordiske ledelse, Nordic Executive.

Fusionen kostede i første omgang på toplinjen i det fusionerede selskab, fordi der var kunder, der sagde farvel og tak, men siden vendte bøtten.

Da Jesper Koefoed sidste sommer trådte tilbage som CEO for EY, overtog Torben Bender jobbet som førstemand i EY.