Søndag stemplede han ud af EY. Nu har han landet to formandsposter

Tidligere topchef og seniorpartner i EY, Jesper Koefoed, meddelte søndag, at han forlader EY for at indlede en bestyrelseskarriere. Nu er de to første bestyrelsesposter i hus.

Frem til sidste år var han CEO for EY. Nu har Jesper Koefoed forladt revisionsbranchen for at indlede en bestyrelseskarriere. Tirsdag kom de to første bestyrelsesposter i hus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Efter 34 år som revisor og rådgiver, 22 år som partner og 15 år som senior partner i rådgivings- og konsulenthuset EY indleder Jesper Koefoed nu sin nye bestyrelseskarriere med to formandsposter i entreprenørbranchen, hvor han bliver formand for LM Byg A/S og det genopstandne Pihl & Søn A/S.

Karriereskiftet varslede han søndag i et opslag på LinkedIn, og mandag uddybede han det i Berlingske.

»Jeg er nået frem til, at hvis jeg skulle nå at prøve noget andet end at være revisor og konsulent, så var det nu. Jeg er 55 år og har et aktivt netværk, og jeg tror, at det ville være sværere at bygge en interessant bestyrelseskarriere op, hvis jeg ventede, til jeg var måske 62 år,« lød det fra Jesper Koefoed i Berlingske.

Her oplyste han også, at han har tilsagn fra fem-seks virksomheder om bestyrelsesposter, og at det vil materialisere sig hen over sommeren og i begyndelsen af 2020. Og nu er der altså to formandsposter i hus.

Den nye opgave

De to entreprenørvirksomheder skal Jesper Koefoed være med til at løfte til næste niveau, fremgår det af en pressemeddelelse.

»Vi er utroligt glade for at kunne byde Jesper Koefoed velkommen som bestyrelsesformand. Han er en yderst kompetent profil, og med sit store kendskab til branchen og baggrund inden for erhvervslivet er det et perfekt match. Han skal i et tæt samarbejde med bestyrelse og direktion være med til at løfte virksomhederne til næste niveau,«  siger Carsten Mindegaard, der er stifter og hovedaktionær i Pihl & Søn A/S og ejer af LM Byg A/S.

Jesper Koefoed afløser Lars-Christian Brask på begge formandsposter. Skiftet skete officielt på selskabernes generalforsamling tirsdag.

Den nye formand kender entreprenørbranchen fra sine mange år som rådgiver og ser frem til sit nye hverv.

»Pihl & Søn A/S og LM Byg A/S er to veldrevne og spændende selskaber, og jeg er stolt over at blive en del af dem,« siger Jesper Koefoed.

Arkitekt bag revisorfusion

Jesper Koefoed var i 2013 arkitekten bag fusionen på det danske marked mellem det dengang skrantende EY og det mere succesrige KPMG. Fusionen fik myndighedernes godkendelse i 2014 og fortsatte under navnet EY.

Jesper Koefoed, der før fusionen var partner i KPMG, fortsatte som CEO i det fusionerede firma og blev også leder af EYs nordiske revisionsforretning samt del af EYs nordiske ledelse, Nordic Executive.

Fusionen kostede i første omgang på toplinjen i det fusionerede selskab, fordi der var kunder, der sagde farvel og tak, men siden vendte bøtten.

Da Jesper Koefoed sidste sommer trådte tilbage som CEO for EY, overtog Torben Bender jobbet som førstemand i EY.