Helle Østergaard Kristiansen: Den første kvindelige direktør i energihandelsbranchen

Helle Østergaard Kristiansen Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Helle Østergaard Kristiansen, 41 år, administrerende direktør, Danske Commodities

Helle Østergaard Kristiansen er navnet på verdens 31. mest indflydelsesrige forretningskvinde. I hvert fald hvis man tager erhvervsmediet Fortunes liste for gode varer. Her benævnes Østergaard Kristiansen som verdens første kvindelige direktør i sektoren for energihandel.

Helle Østergaard Kristiansens navn klinger måske ikke velkendt i alles ører, og hun er da også relativt ny i direktørstolen i den aarhusianske energivirksomhed Danske Commodities. Hun overtog rollen som administrerende direktør i begyndelsen af 2019. Tidligere var hun økonomidirektør.

I international sammenhæng er Danske Commodities ikke en sværvægter, omend virksomheden arbejder i 39 lande og sidste år omsatte for omkring 70 mia. kr. Dermed er den blandt de ti største danske virksomheder målt på omsætning.

»Et marked ad gangen,« vil Helle Østergaard Kristiansen og Danske Commodities erobre energimarkedet. Der er ingen tvivl om, at hun benhårdt vil kæmpe for at bane vejen for grøn omstilling. Uden subsidier, vel at mærke.