Deloitte-direktør æres af CBS: »Det er stort, når et fællesskab, man er stolt af, er stolt af én«

Adm. direktør for Deloitte Nordic, Anders Vad Dons, udnævnes som CBS' Æresalumne 2019. Dermed kan den 52-årige erhvervsspids hædre sig selv ovenpå en spændende karriere, der har budt på et fremme af socialt ansvarlige områder under sit arbejde.

Den 52-årige adm. direktør for Deloitte Nordic, Anders Vad Dons, bliver i dag tirsdag udnævnt som CBS' Æresalumne 2019. Direktøren er kendt som en leder, der har fingeren på pulsen, når det kommer til problemstillinger i samfundet, og som arbejder hårdt for at sætte dem på dagsordenen i erhvervslivet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Deloitte Nordic

Anders Vad Dons har i mange år arbejdet hårdt for at fremme positive udviklinger på bæredygtighed, digitalisering og diversitet inden for erhvervslivet. Og nu kan den 52-årige adm. direktør for Deloitte Nordic plukke frugterne af det arbejde, når han tirsdag bliver udnævnt som CBS' Æresalumne 2019.

Udnævnelsen bliver offentliggjort i en pressemeddelelse af CBS tirsdag. I meddelelsen betegner CBS sig som stolt over at kunne udnævne Anders Dons som æresalumne. Og det er noget, som hovedpersonen ligeledes gengælder.

»Jeg oplevede det som en stor hæder at blive udnævnt. Min første følelse, da jeg læste brevet, var stolthed og glæde – især over de ord, udnævnelsen blev begrundet med. Det, der betyder mest, er, at det er en anerkendelse af, hvad vores hold i Deloitte står for og har opnået,« siger Anders Dons om udnævnelsen i et interview til CBS.

Diversitet en personlig agenda

Anders Vad Dons er kendt som en mand, der engagerer sig i de problemstillinger og udfordringer, der præger samfundsdebtatten inden for bæredygtighed, diversitet på arbejdspladsen og digitalisering. Det mundede ud, da han tidligere på året satte kønsdiversitet på virksomhedens dagsorden i Danmark med virksomhedens »Happy Parents« program, der skal gøre det lettere for kvindelige medarbejdere at kombinere en travl karriere med et godt familieliv.

Derudover har han også sørget for, at Deloitte er gået ind som aktiv partner i verdens største innovationsworkshop, UNLEASH 2017. UNLEASH er et globalt, non-profit innovationslaboratorium for små og mellemstore virksomheder rettet mod at realisere FNs verdensmål. Diversitet og bæredygtighed er noget, som ligger  Anders Dons på sinde.

»Diversitet er et hjertebarn for mig og fylder meget som personlig agenda. Når du kigger på ’entry level’ i Deloitte, er der næsten lighed mellem kønnene. Men over årene frem til partnerniveau opstår der en enorm skævdeling. Det er noget, vi skal og kan gøre noget ved, så i organisationen har vi nu stort fokus på at undgå ’unconsious bias’, så vi ikke kun ansætter og forfremmer folk, der minder om os selv,« siger æresalumnen.

Lille, men stor og stolt

Et af de helt store initiativer, som Anders Vad Dons har søsat i forlængelse af sit personlige engagement, er projektet ’Small Great Nation’, der er født som et samarbejde mellem Deloitte og Fonden Kraka.

'Small Great Nation' initiativet skal komme med en række tunge, databaserede rapporter om, hvad Danmark skal leve af og hvordan i fremtiden. Det er ambitionen, at projektet skal sætte en større samfundsmæssig dagsorden via debatter på konferencer og i medierne samt gennem en række podcasts, hvor Deloitte-CEO’en selv har medvirket i de fleste.

»Jeg er utroligt stolt af Danmark og mener, at verden kan lære meget af os – og selvfølgelig omvendt. Med vores rimeligt gode udgangspunkt som velfungerende samfund med en meget værdiskabende offentlig sektor ville jeg gerne starte en debat om vores fremtid baseret på data og fakta i modsætning til den populistiske tilgang,« forklarer Anders Dons.

Alt i alt er der lagt meget i kakkelovnen fra Anders Dons' hånd, og med udnævnelsen håber han, at kan komme til at stå for flere spændende projekter i fremtiden – forhåbentligt med udgangspunkt i sine rødder fra CBS.

»CBS betyder utroligt meget for Deloitte og er som vores vigtigste kilde til talenter en super vigtig partner i vores økosystem, så skolens ve og vel ligger os på sinde. Jeg selv har været decideret storforbruger af CBS, hvor jeg har taget en cand.merc.aud. og to HD-uddannelser, og jeg er stolt af CBS og at være udklækket derfra. Det er stort, når et fællesskab, man er stolt af, er stolt af én,« siger Deloitte-direktøren.