»Kampagnesporet«: For evigt ung

Madison Cawthorn er på mange måder en skikkelse der har delt vandende i det Republikanske Parti, for hvor Donald Trump nærmest ikke kunne rose ham nok, var der også en lang liste der ville have ham ud hurtigst muligt, helt fra toppen med Mitch McConnell og ned. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAUL LOEB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Foreløbigt slut for Madison Cawthorn

Medmindre end 1500 stemmers forskel måtte den unge Republikaner Madison Cawthorne erkender valgnederlag i North Carolina, og dermed nøjes med to år i Kongressen. Han er på mange måder en skikkelse der har delt vandende i det Republikanske Parti, for hvor Donald Trump nærmest ikke kunne rose ham nok, var der også en lang liste der ville have ham ud hurtigst muligt, helt fra toppen med Mitch McConnell og ned. David Trads og Mads Fuglede starter derfor dagens episode med at diskutere den unge og kontroversielle politikers nederlag, og diskuterer, hvad fremtiden mon holder for den unge politiker.

Bush's brøler

»The decision of one man to launch a wholly unjustified and brutal invasion of Iraq. I mean of Ukraine.« Sådan lød ordene fra tidligere præsident George W. Bush, da han forleden holdte talte i Dallas – et fortalelse, der ikke er gået ubemærket hen. For dem i lokalet og hans støtterne landet over var der blot tale om et uheld, men kritikere af USAs 43. præsident mente, at han udmærket mente hvad han sagde. Hør ordene og en analyse af dem i denne episode.

Én stat, tre valg

Politisk er der travlt i Pennsylvania i disse dage. Her skal der ikke blot vælges medlemmer til Kongressen på tværs af partierne, men også Republikansk guvernør. David og Mads slutter derfor afsnittet med at se nærmere på valgene der foregår, og de brogede skikkelser der deltager i dem. Her er  blandt andet tale om hvad nogen spår til at være Demokraternes nye håb, John Fetterman, og den Trump-støttede Dr. Oz.

Lyt til afsnittet her:

Følg Kampagnesporet på mobil

Lyt til tidligere afsnit her: