»Kampagnesporet«: Andrew Jacksons' tid som præsident

USA's 7. præsident Andrew Jackson er et af Donald Trumps forbilleder, da han selv mener lighederne imellem dem er slående. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Året er 1829, og efter at have fejlet i sit forsøg fem år forinden, er det endelig lykkes Andrew Jackson at blive præsident. Og nu er vildmanden fra Tennessee kommet til Washington med et ønske om politisk hævn. Han vil, udtrykt i moderne termer, dræne sumpen. Hvis det lyder bekendt, så er det måske ikke så underligt – USAs 7. præsident er nemlig et af Donald Trumps forbilleder, da han selv mener lighederne imellem dem er slående.

David Trads og Mads Fuglede fortsætter i dette afsnit hvor de slap sidst, i fortællingen om Andrew Jackson. Den hidsige slagsbror som nåede over 100 dueller i løbet af sin levetid, hvis mål var at indskrænke den føderale magt mest muligt, og som stod bag flytningen af indfødte amerikanere. Der er med andre ord tale om et portræt af en af de mest brogede præsidenter i amerikansk historie, som trods sine gerninger, i sidste ende formåede at gøre USA mere demokratisk og gøre op med overklassen.

Lyt til episoden her:

Følg Kampagnesporet på mobil

Lyt til tidligere episoder her:

Episodens sange:

»Run To The Hills« – Iron Maiden

»Indian Reservation« – Paul Revere & The Raiders