USAs regering: Vi overvejer at forbyde TikTok

Den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, siger, at regeringen ser på mulighederne for at indføre et forbud mod den populære app TikTok og andre kinesiske apps.

TikTok menes at have op mod en milliard brugere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Narinder Nanu/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

I et interview til TV-stationen Fox News sagde USAs udenrigsminister, Mike Pompeo, mandag aften, at USAs regering »helt sikkert ser på mulighederne« for at gennemføre et forbud mod en lang række kinesiske apps – heriblandt det hastigt voksende sociale medie TikTok.

Udenrigsministeren ville dog ikke sige mere om planerne. Han ville lade præsident Donald Trump træffe afgørelsen.

»Jeg vil ikke gå ud foran præsident Trump her, men det er noget, vi ser på,« sagde Mike Pompeo til Fox News ifølge Reuters.

TikTok er det hurtigst voksende sociale medie i verden de seneste år og menes at have knap en milliard brugere. TikTok har også mange brugere i Danmark. I appen kan brugere optage en kort video og dele den med andre. Langt de fleste brugere bruger appen til at optage videoer af sig selv, hvor de mimer og danser til en sang, der kører i baggrunden.

Det er uvist, hvorfor USAs regering overvejer at forbyde TikTok netop nu. Under Trumps præsidentperiode er forholdet mellem USA og Kina løbende blevet forværret.

Appen og virksomheden bag er blevet kritiseret kraftigt for at stjæle og bruge oplysninger fra de brugere, der downloader appen.

I sidste uge valgte Indien at forbyde TikTok og 59 andre kinesiske apps i forbindelse med grænsekonflikten med Kina.

Mandag aften meddelte TikTok, at de vil trække appen tilbage i Hongkong og gøre den utilgængelig i storbyen. Det skyldes, at den nye kinesiske sikkerhedslov i Hongkong kan tvinge TikTok til at dele brugerdata med det kinesiske styre og underlægge mediet kinesisk censur.

TikTok har også fået stor omtale i USA de seneste uger efter Donald Trumps fejlslagne vælgermøde i Tulsa i Oklahoma. Her skød præsidenten sin valgkamp i gang – men for et halvtomt stadion. Der har været flere meldinger om, at brugere på TikTok bestilte billetter til vælgermødet, som de aldrig havde tænkt sig at bruge. Det er uvist, om det virkelig er en TikTok-aktion, der forårsagede de tomme sæder i Tulsa.