USA lemper på rejseråd for Danmark og 60 andre lande

En lang række lande er rykket fra niveau 4 til 3 i USAs rejsevejledning, så rejser frarådes ikke længere.

En passager er på vej gennem JFK-lufthavnen i New York. Selv om USA nu lukker op for, at amerikanerne kan rejse til flere lande, kan der være indrejserestriktioner for amerikanere i mange lande - især for dem, der endnu ikke er færdigvaccinerede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Angela Weiss/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA har tirsdag ændret rejsevejledninger og fraråder ikke længere rejser til en lange række lande, blandt andet også til Danmark.

Det fremgår af det amerikanske udenrigsministeriums hjemmeside.

USA inddeler lande i fire kategorier. Langt de fleste har i det seneste år været på niveau 4, som betyder, at det amerikanske udenrigsministerium fraråder alle rejser.

Tirsdag er i alt 61 lande blevet såkaldte niveau 3-lande. Det betyder, at man skal »genoverveje at rejse,« hedder det på ministeriets hjemmeside.

Men rejser frarådes ikke for færdigvaccinerede amerikanere, meddeler det amerikanske Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ud over Danmark, Frankrig, Italien, Spanien og flere andre europæiske lande er der nu også åbnet op for blandt andet USAs to nærmeste nabolande, Mexico og Canada.

Også Rusland, Sydafrika og Japan er blandt de lande, amerikanerne nu kan tage til.

Japan er ellers et af de lande, som USA så sent som for to uger siden frarådede rejser til. Det skyldtes, at Japan oplevede en ny bølge af coronatilfælde.

Japan er vært for de olympiske lege, der efter planen skal begynde 23. juli.

Selvom USA nu lukker op for, at amerikanerne kan rejse til flere lande, kan der være indrejserestriktioner for amerikanere i mange lande – især for den del af USAs befolkning, der endnu ikke er færdigvaccinerede.

Færdigvaccinerede amerikanere kan rejse ind i Danmark uden at skulle testes, i isolation eller have et såkaldt anerkendelsesværdigt formål med indrejsen.

CDC oplyser, at det har ændret kriterierne for, hvornår et land er et niveau 4-land, som man fraråder rejser til.

Hvor der før var en grænse på 100 daglige smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere, er det nu ændret til, at hvis der er over 500 smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere, fraråder USAs myndigheder alle rejser til det pågældende land.

CDC tilføjer ifølge Reuters, at mange lande er blevet kategoriseret på niveau 2 eller 3, »fordi kriterierne ændrer sig, eller fordi deres udbrud er kommet mere under kontrol.«

/ritzau/