Tyske medier: Regeringen overvejer indrejseforbud for danskere

Sidst i denne uge eller først i næste uge kan den tyske regering tage en vidtrækkende beslutning, der kan påvirke danske rejsende.

Når tyske politikere diskuterer indrejseforbud, er Danmark et af de lande, som vækker størst bekymring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Den tyske regering overvejer i disse dage markant at begrænse mulighederne for at rejse ind i landet fra Danmark.

Både et decideret indrejseforbud for danskere og et forbud mod at flyve fra Danmark til Tyskland er med i overvejelserne, skriver flere tyske medier.

Regeringen ønsker at begrænse indrejsemulighederne fra lande, hvor covid-19-mutationer spreder sig hastigt. Det vil i første omgang dreje sig om Storbritannien, Irland, Sydafrika, Brasilien og Portugal, men Danmark og Holland kan følge kort efter, skriver magasinet Der Spiegel.

En tysk beslutning ventes fredag eller først i næste uge.

Et decideret indrejseforbud fra Danmark vil ifølge Der Spiegel ikke ramme danskere, der pendler til eller fra Tyskland. I dag skal danske indrejsende til Tyskland kunne fremvise en negativ covid-19-test, som maksimalt er 48 timer gammel.

Foruden et indrejseforbud diskuterer tyske ministerier muligheden for at lukke for flytrafikken mellem Tyskland og flere lande, hvor virusmutationer trives – heriblandt Danmark, skriver avisen Bild. Et sådant forbud vil også gøre det forbudt at medtage flypassagerer, som ønsker at mellemlande i Tyskland for at flyve andre steder hen, lyder det.

»Truslen, som kommer fra talrige virusmutationer, kræver, at vi overvejer drastiske tiltag og diskuterer dem i regeringen,« sagde indenrigsminister Horst Seehofer ifølge Bild onsdag.

»Det inkluderer langt strengere grænsekontrol – især over for områder med høj risiko. Men også en reduktion i lufttrafikken til tæt på nul, sådan som Israel i øjeblikket gør, for at forebygge introduktion af virusmutationer.«

Forbundskansler Angela Merkel skulle angiveligt være modstander af et totalt forbud mod flyrejser til og fra Tyskland, men ikke nødvendigvis kæmpe imod et forbud mod flyrejser fra enkelte lande, skriver Deutsche Welle.

Den britiske mutation B.1.1.7 udgør en stigende andel af danske smittetilfælde. De seneste stikprøver fra Statens Serum Institut – som skal tages med et vist forbehold – viser, at B.1.1.7 udgjorde omtrent 12 procent af smittetilfældene i uge tre.

Flere andre lande har de forgangne dage og uger forsøgt at lukke yderligere ned for flyindrejse for at forhindre mutationer i at ankomme med passagerne. Portugal har onsdag stoppet alle flyforbindelser til Brasilien, hvor en ny, frygtet coronamutation er blevet opdaget. Og Norge har nu indført nogle af de strengeste indrejseregler i Europa, som forhindrer alle ikkeessentielle rejser ind i landet.

»I praksis vil grænsen blive lukket for alle, som ikke bor i Norge,« fortalte Erna Solberg på en pressekonference onsdag.