Trump har truet med at forbyde den kinesiske app – men den er fyldt med brugere, der støtter ham

Den kinesiske beskedtjeneste WeChat, som Donald Trump har truet med at forbyde i USA, er fyldt med kinesiske Trump-tilhængere, viser en ny undersøgelse.

 
Donald Trump gik på talerstolen i Sanford, Florida – ét af hans mange stop i forsøget på at få flere stemmer. Her gennemførte han sit første store vælgermøde i ugevis. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere

Præsident Donald Trump har truet med at forbyde den kinesiske beskedtjeneste WeChat, og det er allerede blevet umuligt at downloade den, hvis man bor i USA.

Man skulle måske tro, at det ville gøre præsidenten upopulær blandt appens kinesisk-amerikanske brugere. Men en ny undersøgelse viser, at det forholder sig lige modsat:

Appen er fyldt med kinesisk-amerikanske brugere, som vil stemme på Donald Trump ved det kommende valg, skriver Financial Times.

De mest populære beskedtråde og blogs på det sociale medie i USA er således for Donald Trump, viser en undersøgelse fra Columbia Graduate School of Journalism.

Normalt er kinesisk-amerikanske vælgere ikke særligt involverede i amerikansk politik. Tværtimod betegner 85 procent af dem sig selv som uafhængige, ifølge en nylig meningsmåling fra National Asian-American Survey.

Men på WeChat er det Trump-tilhængerne, der styrer samtalen om politik. Beskedtjenesten har omtrent tre millioner brugere i USA, hvoraf langt de fleste er immigranter fra Kina. De støtter Donald Trump af mange af de samme årsager, som hans typiske amerikanske konservative vælgere fremhæver.

En kinesisk-amerikaner forklarer for eksempel til Financial Times, at han vil stemme på Donald Trump, fordi han tror på »familieværdier, hårdt arbejde og er imod moderne ideer som homoseksualitet og seksuel frigørelse«.

Men de kinesisk-amerikanske Trump-vælgere adskiller sig alligevel fra resten af præsidentens typiske vælgersegmenter på ét punkt: De er højtuddannede og højtlønnede.

Mange af dem støtter Donald Trumps hårde kurs over for Kina og ser hans sanktioner som nødvendige for USA. Flere er selv utilfredse med det autoritære kinesiske styre.

Selv forbuddet mod WeChat melder flere sig forstående over for, selv om det er den beskedtjeneste, de bruger til at kommunikere med deres familie og venner i Kina. WeChat er nemlig underlagt kinesisk censur.

»I USA bør WeChat adlyde amerikanske love. Hvis du er i USA, og WeChat bruger kinesiske love til at censurere dig, er det ikke i orden,« siger en vælger til Financial Times.

Ifølge The Financial Times trives misinformation også på WeChat, fordi den ikke overvåges i samme grad som for eksempel Facebook, Twitter og Instagram.