To personer er anholdt efter eksplosion i Nordirland

Heldigvis mistede ingen livet i en bilbombe i Londonderry, melder politiet. Én gruppering undersøges.

Politiet har foretaget tekniske undersøgelser af en bilbombe, der lørdag eksploderede ved Bishop Street i byen Londonderry i Nordirland. Clodagh Kilcoyne/Reuters Fold sammen
Læs mere

Politiet i Nordirland har tidligt søndag anholdt to personer, efter at en bilbombe lørdag aften eksploderede udenfor et retslokale i byen Londonderry.

Det er nu ved at blive undersøgt, hvorvidt de to mænd, der begge er i tyverne, har tilknytningen til gruppen "New IRA", lyder meldingen fra myndighederne.

De to mænd blev pågrebet flere timer efter eksplosionen, der fandt sted på Bishop Street.

»Heldigvis var der ikke nogen, der blev dræbt, men det var tydeligvis et forsøg på at dræbe folk her i lokalsamfundet,« siger Mark Hamilton, der er assisterende politikommissær.

Han tilføjer, at hovedfokus ligger i efterforskningen af gruppen »New IRA«. Det er en udbrydergruppe fra Den Irske Undergrundshær (IRA).

Londonderry er historisk set en by, der er plaget af uro i forbindelse med striden i Nordirland. Konflikten bunder i en dyb konflikt mellem protestanter og katolikker.

På begge sider har der været oprørsgrupper, men IRA var den mest kendte blandt katolikker. Gruppen er nedlagt, men udbrydergrupper har fortsat volden.

Eksplosion kommer på et tidspunkt, hvor politiet både i Nordirland og Irland, der er medlem af EU, har advaret om, at briternes exit fra EU kan skabe problemer.

De frygter, at en hård grænse mellem de to lande kan resultere i optøjer.

/ritzau/Reuters