Texas står i en kæmpe katastrofe: Billeder viser senatoren stikke af

Texas' senator, Ted Cruz, synes at være på vej ind i en PR-katastrofe. Mens nogle i hans hjemstat frygter at fryse ihjel, er han tilsyneladende rejst til feriedestinationen Cancún i Mexico.

 
Delstaten Texas i det sydlige USA er blevet hårdt ramt af uvant snevejr og kulde. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Mathilde Geertsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

En katastrofe i slowmotion udspiller sig lige nu i Texas. En historisk hård vinterstorm har ramt staten og efterladt millioner af mennesker uden strøm i dagevis.

Mindst 30 personer er døde i Texas og andre sydstater.

Nu viser billeder, at Texas' senator, Ted Cruz, er taget mod varmere himmelstrøg, mens nogle borgere i hans hjemstat frygter at fryse ihjel.

På sociale medier har spekulationerne om Ted Cruz' lokalitet floreret i timevis. En mand, der umiskendeligt lignede senatoren, blev fotograferet i lufthavnen – på vej ombord i et fly på vej mod den mexicanske feriedestination Cancún.

Det skabte straks virak. Forlod senatoren virkelig landet midt under en historisk krise?

Nu har flere medier – blandt andre Fox News og Dallas News – fået bekræftet, at det vitterligt er Ted Cruz og hans familie på billederne.

En gigantisk pr-krise synes at være under opsejling for senatoren.

På de sociale medier modtager han massevis af kritik fra både højre og venstre. Hverken senatoren eller hans stab har endnu ikke kommenteret oplysningerne.

Ifølge nyhedsbureauet AP ventes Ted Cruz straks at rejse tilbage til Texas efter den massive medieinteresse for hans tur.

Det historisk kolde vejr, snestorme og heftigt snefald har ført til, at statens elnetværk er blevet overbelastet. Kraftværkerne har vist sig ude af stand til at håndtere den usædvanlige kulde.

Derudover betyder frosne vandrør, at mindst 250.000 texanere er uden vandforsyning, hvilket har fået mange til at smelte sne for overhovedet at få adgang til vand.

Fort Worth, Texas. Det er den hårdeste vinter i Texas i flere årtier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ron Jenkins/AFP/Getty/Ritzau Scanpix.

I supermarkederne er der flere steder tomt på hylderne, fordi indbyggerne har hamstret dagligvarer.

Texas er den stat i USA, der producerer mest strøm. Alligevel kunne statens kraftværk altså ikke levere el til alle borgerne, da først uvejret ramte. Det har skabt heftig kritik af statens politikere.

I den texanske by Colorado City endte borgmesteren med at trække sig fra sin post, efter han på Facebook havde skrevet, at det altså ikke var statens og politikernes opgave at sikre strøm til alle.

»Synk eller svøm, det er dit valg,« rasede han i et opslag.

»Byen og landet … eller noget selskab skylder jer ingenting.«

Han bebrejdede »den socialistiske regering« for at have bildt folk ind, at de kunne regne med andres hjælp, hvis de fik problemer med deres strømforsyning. Han argumenterede for, at texanerne selv bør være ansvarlige for at sikre, at de kan holde varmen.

»Kun de stærke vil overleve, og de svage vil forsvinde,« skrev han.

USAs meteorologiske institut, NWS, har advaret om, at der kan være snestorme på vej til det østlige Texas og andre amerikanske stater allerede fra i morgen.