Rusland lukker grænser til Polen og Norge

Forbud mod indrejse vil træde i kraft natten til søndag for alle udlændinge ved de to grænser.

 
Få overblik over coronavirussen, som spreder sig verden over, i videoen her. Video: Ida Marie Odgaard, Reuters, Ritzau Scanpix. Fold sammen
Læs mere

Rusland vil lukke dets grænser til Polen og Norge for udlændinge i et forsøg på at begrænse udbredelsen af det nye coronavirus. Det siger den russiske premierminister, Mikhail Misjustin, i en erklæring.

»Forbuddet vil træde i kraft midnat til søndag. Det gælder alle udlændinge, som rejser erhvervsmæssigt, studiemæssigt eller som turister,« siger den russiske regeringsleder.

Kun hviderussere, medlemmer af officielle delegationer og personer med lovligt ophold i Rusland, vil være undtaget fra forbuddet, hedder det.

Rusland har en relativt kort landegrænse til Polen i enklaven Kaliningrad og en landegrænse til det nordligste Norge på knap 200 kilometer.

De russiske myndigheder siger, at de ifølge de seneste officielle tal har registreret omkring 45 bekræftede coronatilfælde.

De russiske myndigheder meddelte fredag, at de vil reducere antallet af flyvninger til og fra EU-lande i bestræbelserne på at forhindre udbredelse af smitte.

I det østlige Rusland er grænsen til Kina blevet lukket, og antallet af fly fra Sydkorea og Iran er reduceret.

De russiske myndigheder har foretaget en række indgreb for at bekæmpe coronasmitte. Store møder er blevet aflyst - blandt andet Moskvas store internationale sikkerhedskonference.

Den skulle have fundet sted i 22. og 23. april med over 1000 deltagere fra 115 lande.

Russerne er blevet frarådet at bruge offentlige transportmidler, ligesom de frarådes at gå i butikscentre og andre knudepunkter i myldretiderne.

/ritzau/AF