Rejsebureau oplever pæn interesse for USA inden genåbning

Det forventes, at der kommer lange køer i amerikanske lufthavne, når landet mandag åbner for turister.

Mandag kan der igen være køer som den på billedet i JFK Airport i New York, når USA igen åbner for internationale rejsende. (Arkivfoto) Mark Lennihan/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag er det igen muligt for turister med coronapas og en negativ test at rejse ind i USA.

Og det har kunnet mærkes hos FDM Travel.

»Vi har mærket en pæn efterspørgsel på USA.«

»Folk er gået fra tidligere bare at ville høre om rejser til at bestille rejser til USA. Ikke kun over vinteren til Florida eksempelvis, men folk er også begyndt at bestille rejser til sommeren 2022,« siger Jesper Ewald, der er salgs- og indkøbschef hos FDM Travel.

Jesper Ewald fortæller, at han ikke har overblik over, hvor mange der har bestilt rejser til USA, men understreger, at der har været stor efterspørgsel.

I både 2018 og 2019 havde FDM Travel omkring 25.000 rejsende fra Danmark til USA. Man forventer dog ikke, at der kommer lige så mange afsted i 2022.

»Det kommer til at tage et år eller to, før vi kommer op på det samme igen,« siger Jesper Ewald.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters forventer præsident Joe Bidens administration lange ventetider og køer i de amerikanske lufthavne, når restriktionerne fjernes mandag.

Biden-administrationen har holdt flere møder med amerikanske flyselskaber for at forberede sig på tilstrømningen af international rejsende, der ankommer til landets lufthavne.

Direktør i det amerikanske flyselskab Delta Airlines Ed Bastian siger til Reuters, at rejsende skal forberede sig på køer mandag.

»Det kommer til at være lidt sjusket til at starte med. Jeg kan love dig, at der desværre kommer til at være køer, men vi løser det,« siger han.

Direktør i Risskov Rejser Annelise Dam Larsen fortæller, at det også kunne mærkes hos dem, da det blev annonceret, at man fra 8. november igen kunne komme ind i USA som dansker.

Hun fortæller dog, at der er mest interesse for at rejse i sommerferien, og at de rejser oftest bliver bestilt mellem januar og marts.

Apollo Rejser har endnu ikke oplevet stor interesse fra kunder i forhold til rejser til USA.

Det siger selskabets salgsdirektør Glenn Bisgaard.

– Der er stadig mange, der er i tvivl om reglerne. Vi forventer, at når det kommer i gang, så kommer interessen stille og roligt tilbage, siger han.

Under coronapandemien har USA haft strenge indrejserestriktioner, men de er altså fortid mandag.

Man kan komme ind i landet, hvis man er vaccineret med en af de vacciner, som er godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) eller Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Det er vaccinerne fra AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Pfizer/BioNTech, Sinopharm og Sinovac.

Det inkluderer dermed alle vacciner, der er blevet givet i Danmark.

Desuden skal man have en negativ coronatest, der er højest tre dage gammel.

/ritzau/