»Rædselsfulde« spiludviklere vil stikke en kæp i hjulet på Trumps mur mod Mexico

En flok amerikanere, der lever for at fornærme alle, er selv blevet stødt over præsidentens hjertebarn. Det er ugens ...

Cards Against Humanity er blevet enormt populært over hele verden siden det grovkornede kortspils udgivelse i 2011. Her morer danske unge sig med at skabe fornærmende sætninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

… opkøb

Spørgsmål: Hvad prøver mine forældre at skjule fra mig? Svar: Dengang, de invaderede Polen.

Selskabsspillet Cards Against Humanity går kort fortalt ud på at skabe de mest anstødelige og politisk ukorrekte sætninger.

Det har undertitlen: Et selskabsspil for forfærdelige mennesker, men selv om de amerikanske studerende, der opfandt spillet i 2011, har skabt tusindvis af sætningskombinationer, der kan støde folk uanset race, tro eller politisk overbevisning, er de som Unilad skriver så forfærdede over præsident Trumps plan om at bygge en mur mod Mexico, at de nu - medfinansieret af fans - vil købe et stykke jord på grænsen, med det ene formål at gøre det så besværligt, dyrt og tidskrævende som muligt for præsidenten at bygge sin mur.

På spillets hjemmeside spurgte en bekymret borger »Jeg bryder mig ikke om, at I bliver politiske. Hvorfor nøjes I ikke med at lave spil?«

Hertil lød svaret: »Hvorfor nøjes du ikke med at se, hvor mange biler, legetøjsbiler, du kan proppe op i r…?« Ak, ja, hvad er der nu galt med at spille Bridge?

… retssag

Man skal passe på med at gøre sig morsom på bekostning af sit fædrelands stoltheder. Det har den egyptiske sangerinde Sherine Abdel Wahab måttet sande, efter at hun spøgende kom til at tale nedladende om Nilen under en koncert sidste år i de Forenede Arabiske Emirater.

Tilskuere bad hende synge sangen »Mashrebtesh Men Nilha«, der betyder »har du drukket af Nilen«, hvortil Wahab replicerede, at hun foretrak Evian, fordi hun ville få sneglefeber af at drikke af floden.

Og efter et videoklip med optrinnet er kommet frem, har Fanden været løs i Laksegade.

BBC fortæller, hvordan sammenslutningen af egyptiske musikere i tirsdags blacklistede Wahab fra at optræde og endvidere har indledt en undersøgelse af sagen. Og sangerinden skal ikke regne med at få tilladelse til at optræde igen, før hun har forklaret sig for forbundet. Hendes sange vil heller ikke blive spillet på stats-TV. Desuden skal Wahab, der ellers har givet en dybfølt undskyldning, nu for retten, sigtet for »offentlig provokation« og anklaget for at fornærme staten og undergrave turisme i Egypten.

… bryllupsfest

Tidligere på ugen afholdt Australien en vejledende afstemning om homo-ægteskaber, hvor et stort flertal af vælgerne stemte for.

Det må selvsagt formodes at skabe glæde blandt homoseksuelle australiere, men man regner også med en mere kontant fordel i form af det, der er blevet kaldt »The pink dollar«.

En undersøgelse fra 2010 viser ifølge Sydney Morning Herald, at omkring halvdelen af de cirka 47.000 homoseksuelle par, der lever down under, vil benytte sig af muligheden for at blive lovformeligt gift.

En økonomisk ekspert anslår, at bryllupsindustrien vil kunne omsætte for omtrent 3.1 mia. kroner mere end normalt i det første år efter den nye lovgivning træder i kraft. Det regnestykke forudsætter, at de gennemsnitlige udgifter til et bryllup er knap 260.000 kr.

Det lyder måske af ikke så lidt, men dels anslås det, at de homoseksuelle australiere er mere købestærke end gennemsnitsbefolkningen, og dels er det måske meget naturligt at ville fejre sin kærlighed med manér, når man endelig får lov til det.