Præst såret under skyderi i Lyon – en person er arresteret

Ministerium oplyser, at der udspiller sig en alvorlig hændelse i Lyon, hvor en præst er blevet skudt. Offeret er indlagt i kritisk tilstand. Nu er en person blevet arresteret.

Foto: CECILE MANTOVANI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 52-årig ortodoks præst er blevet skudt og såret i den franske by Lyon. En politikilde har fortalt til nyhedsbureautet AFP, at gerningsmanden var bevæbet et oversavet jagtgevær – sidstnævnte er dog ikke officielt bekræftet endnu.

Gerningsmanden nåede at skyde præsten to gange – ifølge mediet Le Parisien tæt på leveren – før gerningsmanden flygtede fra stedet. Det oplyser nyhedsbureauet AFP. Gerningsmandens motiv er fortsat ukendt. Byens borgmester, Grégory Doucet, understreger ligeledes i en udtalelse på fransk tv, at der ikke for nuværende er nogen oplysninger om motivet bag skyderiet.

Lørdag aften skriver nyhedsbureaet Reuters, at en person er blevet anholdt – oplysningen kommer fra en anonym politikilde. Om den anholdte er gerningsmanden, er ifølge nyhedsbureauet for tidligt at sige. En offentlig anklager, Nicolas Jacquet, bekræfter dog ifølge nyhedsbureauet AFP, at en mistænkt er anholdt – den mistænkte var imidlertid ikke i besiddelse af våben, da vedkommende blev anholdt.

»En person, som kan svare til beskrivelsen fra de oprindelige vidner, er i politiets varetægt,« siger anklager Nicolas Jacquet ifølge AFP.

Beskrivelsen af gerningsmanden forbliver dog ukendt i offentligheden.

Foto: CECILE MANTOVANI.

Ifølge det franske indenrigsministerium udspillede der sig en alvorlig situation i byen. Sikkerhedsstyrker blev tilkaldt i forbindelse med episoden, og beboere opfordres til at holde sig væk fra området, hvor episoden fandt sted.

»Sikkerhedsstyrker og beredskabet er på stedet,« skriver det franske indenrigsministerium på Twitter.

Angrebet fandt ifølge adskillige internationale medier – herunder franske medier – sted, da præsten var i færd med at lukke sin kirke, der ligger i Lyons 7. arrondissement. Ifølge franske Le Parisien fandt skudepisoden sted omkring klokken 16. Præsten blev angiveligt behandlet på stedet for de livstruende skader, som de to skud har påført ham.

Foto: PHILIPPE DESMAZES.

Ifølge det lokale medie Le Progres var præsten ved bevidsthed efter skudepisoden, men politikilder oplyser ifølge Reuters, at præsten er i kritisk tilstand. Han er indlagt på et hospital i netop Lyon, hvor episoden udspillede sig.

I den seneste tid er der fundet flere episoder sted i Frankrig, som er blevet klassificeret som terrorhandlinger. Det er endnu ikke oplyst, om det er tilfældet i denne situation.

Torsdag døde tre personer, da en mand fra Tunesien angreb i Notre Dame-kirken i den store franske by Nice. Flere blev såret. Det er endnu uvist, om dagens episode i Lyon har forbindelse til torsdagens angreb i Nice.

Foto: PHILIPPE DESMAZES.

For to uger siden døde en fransk lærer, efter at han havde tilbudt sine elever at vise dem to af Muhammed-tegningerne fra det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har siden beordret tusindvis af soldater ud for at beskytte særligt udsatte steder. Det gælder blandt andet kirker og skoler.

Herhjemme har episoden vakt opmærksomheden hos Udenrigsministeriet Borgerservice, der skriver følgende opfordring på Twitter.

»En operation er i gang i Lyons 7. arrondissement. Hold dig fra området, hold dig inden døre og følg myndighedernes anvisninger.«

Det samme gælder Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod (S), der på Twitter tager kraftig afstand fra episoden i Lyon.

»Vores støtte og sympati går til vores franske venner og allierede. I er vores tanker,« skriver udenrigsministeren, der kalder dagens episode for »endnu et meningsløst og kujonagtigt angreb mod ubevæbnede borgere.«