Politi: 24 blev ofre for Kongsberg-angreb

Mens fem mistede livet, blev yderligere 19 ramt på andre måder under angreb i Kongsberg, siger norsk politi.

 
En dansk mand er blevet sigtet for at have angrebet den norske by Kongsberg med bue og pil. Fem personer er blevet dræbt. Video: Reuters/Ritzau Scanpix Redigering: Joachim Christian Valentin Werner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Norsk politi løfter nu sløret yderligere for, hvad der foregik, da 37-årige Espen Andersen Bråthen den 13. oktober gik amok med bue og pil og kniv i den norske by Kongsberg.

Per Thomas Omholt, som er politiinspektør i Norges sydøstlige politikreds, oplyser onsdag eftermiddag, at 24 mennesker blev forurettet i Kongsberg. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

I alt fem af dem mistede livet som konsekvens af angrebet.

Tre har fået fysiske skader af angrebet. De resterende er blevet ramt af »andre hændelser«, siger politiinspektøren på pressemødet.

»Der er nogen, som er blevet sigtet på, og som er blevet udsat for trusler. Som efterforskningen skrider frem, kan antallet af dem, som er blevet udsat for andre hændelser ændre sig,« siger han.

Politiet siger i samme ombæring, at det fremover vil forsøge at holde tæt med oplysninger. Der kommer en retssag, og vi vil ikke procedere på forhånd, siger Omholt.

Angrebet startede i Coop-butikken i Kongsberg.

Her skød gerningsmanden blandt andet med bue og pil mod en politimand, som var i butikken i sin fritid.

Herefter gik han ud af butikken og tog videre mod et boligområde i Hyttegata.

I Hyttegata enten mistede han eller fralagde sig bue og pil, men dræbte fem personer med stikvåben. Ifølge Per Thomas Omholt tyder alt på, at ofrene var tilfældigt udvalgte.

Fire kvinder og en mand blev dræbt. De var i alderen 52-78 år.

Det har været fremme, at gerningsmanden er konverteret til islam, men en teori om, at det skulle være motivet til angrebet, er ifølge politiet blevet svækket.

Per Thomas Omholt har på et tidligere pressemøde sagt, at politiets teori om, at psykisk sygdom er en del af motivet, er blevet styrket.

Espen Andersen Bråthen, som sidenhen er fyldt 38 år, har anerkendt de faktiske forhold i sagen, men har ikke taget stilling til, om han har begået noget ulovligt.

/ritzau/