Piers Morgan blev den første. Nu må endnu en medieboss stoppe efter kommentarer om Meghan

Tirsdag røg tv-manden Piers Morgan efter kritiske kommentarer om Meghan. Og onsdag måtte endnu en mediemand forlade sit job, da han gik imod Meghan og prins Harrys beskyldninger om, at den britiske presse er racistisk.

 
Tv-vært og journalist Piers Morgan har forladt morgenprogrammet »Good Morning Britain«, efter han endnu engang er kommet med kontroversielle kommetarer om Meghan Markle Video: CNN, AP, Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Mathilde Oddershede Geertsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man kan ikke bebrejde hertuginde Meghan, hvis et lille smil har listet sig over hendes læber. Først stoppede hendes mest indædte kritiker, Piers Morgan, og nu må endnu en mediemand forlade sit job oven på kommentarer om det interview, hertugparret gav til Oprah Winfrey.

Denne gang er det formanden for journalisternes brancheforening, Society of Editors, der må træde tilbage.

Det skriver The Independent.

I søndagens interview udtalte prins Harry blandt andet, at de britiske medier er racistiske. En beskyldning, formanden Ian Murray ikke ville have siddende på sig.

I en erklæring fra foreningen udtalte han, at et sådant »angreb« ikke var »acceptabelt« uden at fremlægge beviser.

»De britiske medier vil ikke fravige sin vitale rolle med at holde de rige og magtfulde ansvarlige,« lød det blandt andet i erklæringen.

Men udtalelserne, der blev set som en benægtelse af tilstedeværelsen af racisme i medieverdenen, medførte en stor kritik fra brancheforeningens egne medlemmer. Blandt andet trak flere medier sig fra en prisuddeling for mediebranchen, som foreningen skulle have været vært for. Showets vært valgte også at trække sig i protest.

Organisationen Bureau of Investigative Journalism udtalte, at erklæringen »viser en mangel på bevidsthed og forståelse af de dybt rodfæstede og vedvarende problemer med racisme, som vi ser«.

Kritikken fik Ian Murray til at trække sig tilbage og udtale, at han »tager skylden« for udtalelsen, der skulle ses som et forsvar for ytringsfriheden.

»Selvom jeg ikke er enig i, at erklæringen på nogen måde var beregnet til at forsvare racisme, accepterer jeg, at det kunne have været meget tydeligere.«

»Erklæringen afspejlede ikke det, vi alle ved: At der er meget arbejde at gøre i medierne for at forbedre mangfoldighed og inklusion,« siger Ian Murray og tilføjer, at han vælger at træde tilbage, så foreningen kan »genopbygge sit omdømme«.

Piers »Moron« Morgan

Selvom ugen endnu ikke er omme, er Ian Murray ikke den første, der har måtte forlade sit job i denne uge, efter at Meghan og prins Harrys interview var løbet over skærmen.

Tirsdag kom det frem, at Piers Morgan var færdig som vært på ITV-programmet »Good Morning Britain«, hvor han ellers rutinemæssigt vækkede de britiske seere med tirader af provokerende udtalelser.

Piers Morgan er færdig som vred vært på britisk morgen-tv. Han har været den største og mest harmdirrende kritiker af Meghan og Harry – og mandag i sidste uge beskyldte han blandt andet Meghan for at lyve om at føle sig selvmordstruet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix.

Mandag morgen kom Piers Morgan med et raserianfald mod hertuginde Meghan efter at have set det interview, hertugparret gav til Oprah Winfrey. Til sidst fik programmets vejrmand, Alex Beresford, nok.

Morgan var »djævelsk« i sine angreb på Meghan, sagde Beresford blandt andet. Som en magtfuld hvid mand talte Morgan »tydeligvis om noget, som han ikke fuldt ud forstår«. Kommentaren fik Morgan til at udvandre fra sit eget program.

Alex Beresford var ikke den eneste, der havde fået nok af Piers Morgan. ITV, som er tv-selskabet bag »Good Morning Britain«, modtog over 41.000 klager over Piers Morgan efter programmet. Blandt afsenderne på klagerne var både kolleger til Morgan og hertuginde Meghan selv.

Se videoen, hvor Piers Morgan udvandrer her: