OVERBLIK: I disse områder styrter flest fly ned

Se verdenskortet med en oversigt over, hvor der hyppigst sker flystyrt.

Fly MS804 var på vej fra Paris til Kairo, da det forsvandt. Fold sammen
Læs mere

Efter endnu et passagerfly er styrtet ned i egyptisk luftrum, er alle øjne vendt mod landet, der indenfor de sidste syv måneder har oplevet to angreb på rutefly.

I marts kaprede en mand et andet EgyptAir-fly og tvang det til at lande på Cypern. Heldigvis var der ingen tilskadekommende. Det gik desværre grueligt galt i oktober sidste år, hvor 224 mennesker mistede livet, da en bombe gik af på et fly, der netop var lettet fra Sharm El-Sheik i Egypten.

En gennemgang af større flyulykker siden 1998 viser, at fly, der styrter ned i Mellemøsten, er overrepræsenterede i statistikken, som det også fremgår af kortet herunder:

Siden 1998 har der været 14 større flyulykker i Mellemøsten, der i alt har kostet mindst 1.700 menneskeliv. Et stor andel af ulykkerne er sket i Iran, hvor der ved seks ulykker er omkom mellem 46 og 276 mennesker.

Også i Sydøstasien har man oplevet et stort antal flyulykker. I alt har mere end 1.900 mennesker mistet livet i ulykker over regionen siden 1998.

Et af de seneste års mest omtalte flystyrt skete netop i Sydøstasien, hvor Malaysia Airlines MH370 forsvandt på en flyvning mellem Kuala Lumpur og Beijing i 2014. Først i juli 2015 fandt man vragdele fra flyet. Der var 239 mennesker ombord.