Opsigtsvækkende opgør i vente: Prins Andrew vil for retten i sag om seksuelle overgreb

Prins Andrew vil ikke indgå et forlig med kvinden, der anklager ham for seksuelle overgreb.

 
Den britiske prins Andrews bliver igen og igen indblandet i Epstein-sagen. Selv nægter han alle anklager. Video: Reuters/Ritzau Scanpix Redigering: Alma Vrå Hjorth Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den britiske prins Andrew er ikke interesseret i et forlig i sagen, hvor han er anklaget for seksuelle overgreb.

Derfor ventes den opsigtsvækkende sag nu at havne for retten i New York.

Det skriver blandt andre Sky News.

Virginia Giuffre har lagt sag an mod prinsen, som hun anklager for at have seksuelt misbrugt hende tre gange i 2001, da hun var 17 år.

Overgrebene skal være sket i Jeffrey Epsteins hus i New York og på hans private ø i Caribien. Prins Andrew var på det tidspunkt nær ven med den amerikanske rigmand.

Virginia Giuffre søger i et civilt søgsmål om økonomisk erstatning fra prinsen.

Der har været spekuleret i, om prins Andrew kunne være interesseret i at indgå et økonomisk forlig for at holde sagen ude af en retssal, hvor hele verden kan følge med. Det har han altså afvist.

Prins Andrews sag er belastet af et berygtet fotografi fra 2001. Det viser prinsen i en af Jeffrey Epsteins boliger med armen rundt om Virginia Giuffre. I baggrunden står Jeffrey Epsteins partner, Ghislaine Maxwell, som for nylig blev dømt for at lokke mindreårige ind i Jeffrey Epsteins verden.

Prins Andrew (tv.) med armen om livet på Virginia Giuffre. Billedet er fra 2001 og blev leveret til FBI i 2011. Prins Andrew har udtalt, at han ikke husker nogensinde at have mødt hende og har i øvrigt bemærket, at billedet kan være redigeret. Blandt andet har han sagt, at det er svært at bedømme, om det er hans hånd om livet på den 17-årige. Fold sammen
Læs mere
Foto: MediaPunch/Backgrid USA.

Prins Andrew nægter at have begået overgreb mod Virginia Guiffre.

I en serie retsdokumenter, som prinsens advokater har indleveret onsdag, afviser han også, at han var »Jeffrey Epsteins medsammensvorne,« og han afviser, at »Epstein transporterede piger til ham«, sådan som Virginia Guiffre ellers har hævdet.

Hun blev i en periode kontrolleret af Jeffrey Epstein, og hun hævder, at det var rigmanden, der introducerede hende for prinsen.

Siden anklagerne blev kendt, har prins Andrews offentlige liv været en lang nedtur.

Tidligere på måneden annoncerede Buckingham Palace, at prins Andrew mistede alle sine militære titler og protektioner.

Prins Andrew hævder ikke at kunne huske at have mødt Virginia Giuffre nogensinde. Han har antydet, at det famøse billede kan være manipuleret.

Jeffrey Epstein tog sit eget liv i en fængselscelle i 2019, da han stod over for omfattende retssager.