Ny Borat-film fanger Trumps topadvokat i pinligt øjeblik: Med hånden i bukserne foran ung kvinde

Selv fastholder Rudy Giuliani, at han blot forsøgte at stoppe sin skjorte ned i bukserne, da han på et hotelværelse med en ung kvinde blev filmet med hånden i skridtet. Men snart kan de amerikanske seere selv vurdere, om de køber hans forklaring.

 
Sacha Baron Cohen er tilbage med sin populære karakter Borat. Og denne gang går han efter Donald Trumps USA. Instruktør: Jason Woliner. Distribution: Amazon. Fold sammen
Læs mere

Da Rudy Giuliani for ikke så længe siden lod sig interviewe af en ung kvindelig journalist fra et kasakhisk konservativt TV-program, indvilligede han efterfølgende i at følge med hende op på hendes hotelværelse til drinks. Derefter gik det helt galt:

For kvinden var ikke journalist, men skuespiller, og hendes hotelværelse var fyldt med skjulte kameraer. Inden længe havde de fanget ham i et pinligt øjeblik. Med hånden i bukserne på hotelværelsets kingsizeseng.

Den tidligere New York-borgmester og nuværende personlige advokat for præsident Donald Trump er således blevet det seneste offer for filmindustriens måske mest berygtede prankster, Sacha Baron Cohen.

Det var også ham, Sacha Baron Cohen, der kom styrtende ind på hotelværelset i en pink blondebikini, netop som Rudy Giuliani havde lagt sig på sengen, skriver The Guardian.

»Hun er 15. Hun er for gammel til dig,« råbte han.

Den britiske komiker Sacha Baron Cohen er kendt for at tage tykt pis på amerikanerne, når han klæder sig ud som sine alter egoer, Ali G, Bruno og Borat. Det er den sidstnævnte karakter, der nu igen er på spil i en ny film, »Borat Subsequent Moviefilm«.

Filmen er en fortsættelse af den første Borat-film, en såkaldt mockumentarykomedie, som var et populært biografhit i 2006. Den film handlede om en kasakhisk journalist ved navn Borat, som tager et filmhold med sig til USA for at lave en dokumentar om »det bedste land i verden«.

I den nye film vender han tilbage for at rette op på det omdømme, den første film gav ham og Kasakhstan. Med sig har han sin 15-årige datter, som han har tænkt sig at give væk til et højtstående amerikansk regeringsmedlem, så Kasakhstan igen kan vinde respekt i verden.

Kvinden, der spiller hans 15-årige datter, er i virkeligheden en 24-årig skuespiller ved navn Maria Bakalova. Det er også hende, der i filmen udgiver sig for at være journalist og lokker Rudy Giuliani med op på sit hotelværelse. Rudy Giuliani troede, at kvinden var i 20erne og ikke 15 år, sådan som hun foregiver at være i resten af filmen.

Rudy Giuliani, tidligere New York-borgmester og nuværende topadvokat for præsident Donald Trump, er blevet fanget på kamera med hånden i bukserne. Nu har han fået travlt med at forklare sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Kleponis/EPA/Ritzau Scanpix.

Skjorteproblemer

I filmen kan man se, hvordan den 76-årige topadvokat lægger sig ned på sengen, efter at Bakalova fjerner hans mikrofon, og kort efter stikker han hånden ned i bukserne.

Rudy Giuliani har selv forklaret, at han ikke rørte ved sine kønsdele, men tværtimod forsøgte at stikke sin skjorte ned i bukserne. Den var røget ud, da han tog sin mikrofon af, siger han.

»Jeg blev nødt til at tage det elektroniske udstyr af,« fortalte Giuliani selv i sit ugentlige radioprogram på WABC onsdag eftermiddag.

»Jeg stopper min skjorte ned i bukserne. Jeg kan forsikre jer om, at det var alt, hvad jeg gjorde.«

Han beskylder filmen for at forsøge at begå karaktermord på ham. Han siger i øvrigt, at han var klar over, at han var landet i en fælde, da Bakalova spurgte ham, om han ville have en massage.

»Hvis Sacha Baron Cohen indikerer andet, er han en løgner.«

Giuliani har efterfølgende også på Twitter slået fast med syvtommersøm, at der intet upassende fandt sted på hotelværelset. Videoen er »totalt fabrikeret«, skriver han.

Kan skade troværdighed

Uanset hvad der fik Rudy Giuliani til at stikke hånden i bukserne, er det værd at understrege, at dette tilsyneladende ikke skete uden kvindens samtykke. Tværtimod bliver Rudy Giuliani interviewet igennem foranlediget til at tro, at journalisten rent faktisk gør kur til ham.

Men videoklippet kan alligevel skade advokatens troværdighed. Det mener for eksempel journalist, advokat og forfatter Seth Abramson, som blandt andet underviser i journalistik ved University of New Hampshire og ofte har vist sig som Trump-kritiker på CNN.

»Hvis Cohen kan gøre dette, betyder det, at Putins GRU, SVR eller FSB (russiske efterretningstjenester, red.) uden problemer kan gøre det samme med et lige så videoovervåget soveværelse, lige så smagfuld alkohol og en kvinde fra Rusland eller en tidligere sovjetstat, som han i lige så høj grad har lyst til at gå i seng med,« skriver han på Twitter.

Med mindre end to uger til valgdagen er Rudy Giuliani igen kommet til at fylde i præsidentvalgkampen. Det skyldes ikke bare Borat-klippet. Han har for nylig også afleveret en harddisk fyldt med sprængfarlige beskyldninger mod familien Biden til tabloidmagasinet The New York Post.

Harddisken er fyldt med kompromitterende indhold om Joe Bidens søn Hunter Biden, hævder både Giuliani og The New York Post. Ingen andre medier har imidlertid været i stand til at verificere den påstand, og beskyldningerne mod Hunter Biden er af samme årsag derfor også af mange blevet affejet som uden hold i virkeligheden.

Lyt til »Kampagnesporet«, Berlingskes podcast om amerikansk politik: